Kesäinen Nizzan salaatti

Tämä on maailman paras kesälounas! Täytyyhän sitä toki syödä, vaikka ulkona olisi kuinka kuuma. Jos sinulla on jääkaapissa odottamassa valmiiksi keitettyjä uusia perunoita, vihreitä papuja ja kovaksikeitettyjä munia, saat äkkiä aikaiseksi herkkulounaan.

Neljälle

  • 8 keitettyä kylmää varhaisperunaa
  • 100 g keitettyjä kylmiä vihreitä papuja
  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  • 4 tomaattia
  • 200 g tonnikalaa öljyssä
  • 2 kovaksikeitettyä munaa
  • 4 sardellifileetä
  • 8 mustaa oliivia
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl tuoretta timjamisilppua
  • 1 oksa tuoretta kirveliä
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja kirvelinlehdet. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuorta. Purista sitruunanmehu. Sekoita valkosipuli-, timjami- ja kirvelisilppu, sinappi, öljy, viinietikka, sitruunanmehu ja -kuori kastikkeeeksi. Pane maustumaan viileään.

2. Valuta tonnikala. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Viipaloi perunat. Sekoita salaatti, perunat, vihreät pavut ja puolet kastikkeesta. Leikkaa tomaatit ja munat lohkoiksi.

3. Asettele tonnikala sekä tomaatti- ja munalohkot peruna-salaattiseoksen päälle ja koristele sardellifileillä sekä oliiveilla. Valuta loput kastikkeesta kaiken päälle. Maista ja mausta tarvittaessa. Sirottele pinnalle persiljasilppu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!