1. Kastike: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja kirvelinlehdet. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuorta. Purista sitruunanmehu. Sekoita valkosipuli-, timjami- ja kirvelisilppu, sinappi, öljy, viinietikka, sitruunanmehu ja -kuori kastikkeeeksi. Pane maustumaan viileään.
2. Valuta tonnikala. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Viipaloi perunat. Sekoita salaatti, perunat, vihreät pavut ja puolet kastikkeesta. Leikkaa tomaatit ja munat lohkoiksi.
3. Asettele tonnikala sekä tomaatti- ja munalohkot peruna-salaattiseoksen päälle ja koristele sardellifileillä sekä oliiveilla. Valuta loput kastikkeesta kaiken päälle. Maista ja mausta tarvittaessa. Sirottele pinnalle persiljasilppu.