Kesäinen Nizzan salaatti
Tämä on maailman paras kesälounas! Täytyyhän sitä toki syödä, vaikka ulkona olisi kuinka kuuma. Jos sinulla on jääkaapissa odottamassa valmiiksi keitettyjä uusia perunoita, vihreitä papuja ja kovaksikeitettyjä munia, saat äkkiä aikaiseksi herkkulounaan.
Neljälle
- 8 keitettyä kylmää varhaisperunaa
- 100 g keitettyjä kylmiä vihreitä papuja
- 1 kerä jäävuorisalaattia
- 4 tomaattia
- 200 g tonnikalaa öljyssä
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 4 sardellifileetä
- 8 mustaa oliivia
- 2 rkl persiljasilppua
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl tuoretta timjamisilppua
- 1 oksa tuoretta kirveliä
- 1 tl dijon-sinappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna timjami ja kirvelinlehdet. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuorta. Purista sitruunanmehu. Sekoita valkosipuli-, timjami- ja kirvelisilppu, sinappi, öljy, viinietikka, sitruunanmehu ja -kuori kastikkeeeksi. Pane maustumaan viileään.
2. Valuta tonnikala. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Viipaloi perunat. Sekoita salaatti, perunat, vihreät pavut ja puolet kastikkeesta. Leikkaa tomaatit ja munat lohkoiksi.
3. Asettele tonnikala sekä tomaatti- ja munalohkot peruna-salaattiseoksen päälle ja koristele sardellifileillä sekä oliiveilla. Valuta loput kastikkeesta kaiken päälle. Maista ja mausta tarvittaessa. Sirottele pinnalle persiljasilppu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka