Killerihyvä perunasalaatti! Linnean helppo ohje
Kokki Linnea Vihonen valmisti tämän killerihyvän perunasalaatin MTV Uutiste Live -lähetyksessä vappuna. Parhaan perunasalaatin salaisuus piilee miso-chilimajoneesissa. Salaatin koristelussa kannattaa käyttää omaa luovuutta!
Perunasalaatti
- 0,5 kg pieniä perunoita
- 1 pnt valkoista parsaa
- neljä kevätsipulinvartta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunankuoriraaste
- 1/2 sitruunan mehu
- ½ tl hienoa merisuolaa
- runsaasti mustapippuria myllystä.
Koristeluun esimerkiksi
- paahdettuja, murskattuja manteleita
- 1 jalapeno ohueksi leikattuna
- granaattiomenansiemeniä
- loraus oliiviöljyä
Miso-chilimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 2 tl misotahnaa
- 2 tl Sriracha-kastiketta
- 1 tl limemehua
Valmistusohje
Perunasalaatti:
- Keitä pestyt perunat kuorineen. Jäähdytä ja leikkaa puoliksi.
- Napsaise valkoisista parsoista kuiva tyvi pois ja kuori. Keitä noin kuusi minuuttia suolatussa vedessä ja jäähdytä. Leikkaa parin sentin paloiksi ja jätä nuput erikseen koristelua varten.
- Hienonna kevätsipuli. Laita kulhoon perunat, parsat, hienonnettu kevätsipuli, oliiviöljy, sitruunankuoriraaste ja sitruunanmehu. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä muutama lusikallinen miso-chilimajoneesia laakean lautasen pohjalle. Lusikoi päälle perunasalaattia. Koristele esimerkiksi parsannupuilla, murskatuilla manteleilla, ohueksi leikatuilla jalapenoilla, granaattiomenan siemenillä ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä.
Miso-chilimajoneesi:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa