Ruokabloggaaja Jani Kinnunen suosittelee valmistamaan lihapullia tietyllä reseptillä, mikäli haluaa onnistua erityisen hyvin.
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen ei suinkaan ole noviisi tomaattipohjaisten lihapullakastikkeiden valmistamisessa. Pitkän harjoittelun lopputuloksena bloggaaja uskookin nyt löytäneensä kaikkien aikojen parhaan reseptin lihapullakastikkeelle.
– Olen tehnyt lihapullia tomaattisoosissa useasti, mutta tästä tuli kaikkein paras versio, Kinnunen kertoo.
Yksi lihapullareseptin herkullisuuden salaisuuksista löytyy yllättäen viinihyllystä. Kinnusen versioon tomaattipohjaisesta lihapullakastikkeesta lisätään nimittäin muun muassa punaviiniä, joka lisää ruokalajin maukkautta ja tuo sen maut entistä paremmin esille.
– Kun lihaksi valitsee nautaa rasvaisemman porsaan ja vauhdittaa tomaattisoosia punkulla, saa lautaselle tasapainoisen, mehevän, syviä ja sydämellisiä sävyjä pursuavan annoksen. Voit tarjoilla sen pastan kera, mutta rapeakuorinen, paahdettu leipä toimii vielä yksinkertaisempana lisukkeena, Kinnunen kirjoittaa.
Lihapullat punaviini-tomaattikastikkeessa
3-4 henkilölle
400 g porsaan jauhelihaa (ei vähärasvaista)
1 porkkana, hienonnettuna tai raastettuna
1 sipuli, hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna
muutaman timjaminoksan lehdet nypittyinä
1 rkl paprikajauhetta
ripaus raastettuna muskottipähkinää
2 siivua vaaleaa leipää, mieluiten hiukan vanhaa, murusteltuna (tai 3/4 dl korppujauhoja)
1 kananmuna
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl raastettuna pecorinoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
parmesaania raastettuna viimeistelyyn
Punaviini-tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
0,5 dl punaviiniä
0,5 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
Katso lihapullien valmistusohje Sivumaku-blogista täältä!