Ghanam Mechwi – Lempeä lammasvarras
1. Irrota paistista kalvot ja pilko ne varraspaloiksi.
2. Aja kaikki marinadin raaka-aineet sauvasekoittimella
soseeksi ja kaada lihan päälle. Marinoi vähintään kolme
tuntia tai yön yli.
3. Asettele lihapalat varrastikkuihin ja grillaa.
Labne bi toum – Valkosipulinen jogurttilevite:
Libanonilaiset käyttävät labnea kaikkialla: niin aamiaisleivällä, alkupalana kuin tulisen kastikkeen kesyttäjänäkin.
1. Vatkaa jogurtti juoksevaksi, kaada kangaspussiin ja anna valua huoneenlämmössä yön yli. Kaavi massa kulhoon ja lisää suola, rypsiöljy, valkosipulit sekä minttu. Sekoita.
2. Koristele valuttamalla päälle oliiviöljyä.
Tabboulé - persiljainen bulgurisalaatti
1. Kuutioi tomaati ja sekoita ne bulgurin joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, minttu ja punasipuli.
2. Lisää myös öljy sekä mausteet. Sekoita hyvin. Anna vetäytyä noin 30 minuuttia.
3. Lado kulhon pohjalle salaatinlehtiä ja lusikoi bulguriseos niiden päälle. Tarjoa lisäksi salaatinlehtiä, joihin jokainen voi annostella tabbouléta lusikan tapaan.
VINKKI: Älä keitä bulguria. Raaka bulguri kypsyy tomaateista irtoavan nesteen sekä sitruunamehun avulla. Tarvittaessa voit korvata bulgurin raa´alla couscousilla.