Pitää terveenä ja kaunistaa – tämä arkiherkku on terveellisempää kuin uskotkaan
Hyviä uutisia suolakurkun ystäville! Tämä herkku on nimittäin terveellisempää kuin uskotkaan
Tiedätkö mitä yhteistä on suolakurkulla, hapankaalilla ja viinillä? Nämä kaikki herkut on nimittäin valmistettu käymisteitse, eli fermantoimalla. Tämän valmistusmenetelmän ansiosta näillä elintarvikkeilla on huomattavia terveysominaisuuksia.
Ympäri maailmaa ihmiset ovat nauttineet käymisteitse valmistettuja elintarvikkeita vuosituhansien ajan. Koreassa syödään kiinankaalista valmistettua kimchiä, Saksassa taas hapankaalia. Vaikka tämä valmistusmenetelmä onkin todella vanha keksintö, viime aikoina se on noussut uudestaan muotiin monien huippukokkien ansiosta.
Hyvät ominaisuudet eivät rajoitu ainoastaan makuun, vaan ne ovat myös yllättävän terveellisiä.
Jopa lääkevalmisteita tehokkaampaa
Suolakurkku on yksi hyvä esimerkki meille arkipäiväisestä, mutta hyvää tekevästä elintarvikkeesta, sillä tutkimuksien mukaan suolakurkun syöminen vahvistaa tehokkaasti vastustuskykyä.
Ruoansulatuksen kannalta tämä tuote on erityisen hyvä, sillä fermentoidut ruoat tukevat suoliston bakteerikannan toimintaa. Nämä ruoat sisältävät maitohappovalmisteita monipuolisemmin hyödyllisiä bakteereita ja tukevat näin ollen tehokkaasti ruoansulatusta.
Nauttimalla suolakurkkuja säännöllisesti pidät vatsasi toiminnassa ja tehostat myös monien vitamiinien imeytymistä.
Kiiltoa hiuksiin ja iho kuntoon
Suolakurkkujen nauttiminen voi olla myös avainasemassa myös ihon ja hiusten kuntoon. Elimistö tarvitsee valtavan määrän erilaisia ravinteita ja hyviä rasvoja pitääkseen ihon ja hiukset kauniina.
Esimerkiksi suurien kofeiini- ja sokeripitoisten ruokien nauttiminen tekee ihomme helposti kuivaksi ja ärtyneeksi. Suolakurkkuja syömällä suoliston kunto paranee, ja myös hiusten kiilto ja ihon hyvinvointi lisääntyy. Suolakurkkuja kannattaa siis syödä myös kauneuden tähden.
Unohda maustekurkut – valitse oikea tuote
Suolakurkkuja valittaessa on hyvä ottaa huomioon, että moniin tuotteisiin on lisätty säilöntäaineita ja sokeria. Nämä maustekurkut kannattaa jättää kaupan hyllylle ja valita mieluummin niin kutsuttuja venäläisiä, eli hapankurkkuja parhaimman hyödyn saamiseksi.
Suolakurkku on myös erittäin turvallinen elintarvike, sillä eläinperäiset taudinaiheuttajat eivät pääse kasvamaan happamassa ympäristössä.
Suolakurkkuja ei kuitenkaan kannata nauttia kuitenkaan liikaa niiden sisältämän suolan vuoksi, vaan pitää kulutettavat määrät maltillisina. Jo pienikin määrä fermentoitua ruokaa päivässä pitää suoliston kunnossa.
Lähteet: Naturalhealthmag.com, Organicfacts.net
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"