Pizzanpaistajat ry:n perustajajäsen kertoo, millaiset pizzat maistuvat suomalaisille juuri nyt.
Pizzanpaistajien perustajajäsen, yhdistyksen puheenjohtaja ja pizzarehtorinakin tunnettu Mikko Peltonen tunnustautuu napolilaisen pizzan ystäväksi. Kuohkeareunainen ja nopeasti kuumassa lämpötilassa paistettava napolilainen pizza nousi Suomessa suureen suosioon muutama vuosi sitten.
Napolilaisen pizzan lisäksi erilaisia pizzatyylejä on olemassa kymmenittäin.
– Tunnetuimpia ovat varmasti napolilainen pizza sekä New York- ja Chicago -tyylien pizzat, Peltonen pohtii.
Nyt kun ysäri on tehnyt paluun muun muassa muodin ja musiikin saralla, onko myös vanha kunnon pellille kasattu ysäripizza jälleen trendikäs?
– Siis rehellinen mummopizza? Eikös se aina vähän trendaa. Kyllä se maistuu itsellenikin välillä, kun sen tekee oikein suomalaisella perisynnillä, eli enemmän täytettä kuin pohjaa, Peltonen nauraa.