Pizzarehtori Mikko paljastaa: Tämä pizza on nyt hitti
Pizzanpaistajat ry:n perustajajäsen kertoo, millaiset pizzat maistuvat suomalaisille juuri nyt.
Pizzanpaistajien perustajajäsen, yhdistyksen puheenjohtaja ja pizzarehtorinakin tunnettu Mikko Peltonen tunnustautuu napolilaisen pizzan ystäväksi. Kuohkeareunainen ja nopeasti kuumassa lämpötilassa paistettava napolilainen pizza nousi Suomessa suureen suosioon muutama vuosi sitten.
Napolilaisen pizzan lisäksi erilaisia pizzatyylejä on olemassa kymmenittäin.
– Tunnetuimpia ovat varmasti napolilainen pizza sekä New York- ja Chicago -tyylien pizzat, Peltonen pohtii.
Nyt kun ysäri on tehnyt paluun muun muassa muodin ja musiikin saralla, onko myös vanha kunnon pellille kasattu ysäripizza jälleen trendikäs?
– Siis rehellinen mummopizza? Eikös se aina vähän trendaa. Kyllä se maistuu itsellenikin välillä, kun sen tekee oikein suomalaisella perisynnillä, eli enemmän täytettä kuin pohjaa, Peltonen nauraa.
Mikä pizzatyyli on nyt Suomessa hitti? Entä miten New York- ja Chicago -tyylien pizzat eroavat toisistaan? Katso videolta pizzarehtori Mikon haastattelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa