Tiesitkö, että porkkanalaatikon voi valmistaa myös porkkanaraasteesta?
Porkkanalaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Kokeile vaihtelun vuoksi muunnelmaa tutusta reseptistä, jossa käytetään keitettyjen porkkanoiden asemasta porkkanaraastetta.
Porkkanalaatikko porkkanaraasteesta
4 annosta
300 g porkkanaraastetta
3/4 dl puuroriisiä
2 dl vettä
2 rkl voita
5 dl maitoa
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria
1/4 tl rouhittua muskottipähkinää
1 rkl siirappia
1 muna
½ dl kermaa
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele riisi ja keitä sitä noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen voita. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä noin 15 minuutiksi hautumaan miedolle lämmölle kannen alle. Anna riisin jäähtyä.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita riisin joukkoon porkkanaraaste, suola, siirappi, muna, valkopippuri, muskottipähkinärouhe ja kerma.
3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.