Mikäli glögiä jäi yli joulusta, eikä sitä tee enää mieli juoda sellaisenaan, voi juoman hyödyntää herkulliseen lihapataan.
Karjalanpaistilihasta voit valmistaa joulunaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Ruokabloggaaja Hellapoliisin reseptillä glögillä maustettu lihapata onnistuu varmasti.
– Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja, Hellapoliisi vinkkaa.
Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapata
5 annosta
2 rkl rypsiöljyä
900 g karjalanpaistilihaa
1 tl suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
1 tähtianis
3 isoa porkkanaa
3 sipulia
5 dl mustikkaglögiä tai muuta glögiä
2 dl vettä
120 g smetanaa
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.
Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.
Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia.
Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.