Hellapoliisin Glögillä maustettu lihapata
Karjalanpaistilihasta voit valmistaa joulunaikaan sopivaa ruokaa, joka saa hieman makean ja mausteisen maun glögistä. Mikäli käytössäsi on painekattila, käytä sitä. Muussa tapauksessa hauduta ruokaa uunissa miedolla lämmöllä useita tunteja. Kokeile Hellapoliisin herkullista reseptiä!
5 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 900 g karjalanpaistilihaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- 3 isoa porkkanaa
- 3 sipulia
- 5 dl mustikkaglögiä tai muuta glögiä
- 2 dl vettä
- 120 g smetanaa
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää lihapalat.
Kääntele, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Mausta suolalla. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maustepippurit, laakerinlehdet, kanelitanko ja tähtianis. Kuori porkkanat ja sipulit ja leikkaa porkkanat vinoviipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Lisää ainekset joukkoon ja kääntele hetki.
Lisää glögi ja vesi ja kiehauta.
Laita ruoka uunin kestävässä vuoassa 150-asteiseen uuniin ja kypsennä 4–6 tuntia.
Lisää joukkoon kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi smetana ja anna sen sulaa joukkoon.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku