Porkkanalaatikko-ohje

Porkkanalaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Kokeile vaihtelun vuoksi tätä muunnelmaa, jossa käytetään keitettyjen porkkanoiden asemasta porkkanaraastetta. Laatikkoa maustavat perinteiset joulumaut: siirappi sekä muskottipähkinä. Tällä porkkanalaatikko-ohjeella tulee neljä annosta.

Porkkanalaatikkoresepti (4 annosta)

  • 300 g porkkanaraastetta
  • 3/4 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1/4 tl rouhittua muskottipähkinää
  • 1 rkl siirappia
  • 1 muna
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele riisi ja keitä sitä noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen voita. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä noin 15 minuutiksi hautumaan miedolle lämmölle kannen alle. Anna riisin jäähtyä.

2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita riisin joukkoon porkkanaraaste, suola, siirappi, muna, valkopippuri, muskottipähkinärouhe ja kerma.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.