Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanalaatikko-ohje

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porkkanalaatikko kuuluu perinteisesti jouluun. Kokeile vaihtelun vuoksi tätä muunnelmaa, jossa käytetään keitettyjen porkkanoiden asemasta porkkanaraastetta. Laatikkoa maustavat perinteiset joulumaut: siirappi sekä muskottipähkinä. Tällä porkkanalaatikko-ohjeella tulee neljä annosta.

Porkkanalaatikkoresepti (4 annosta)

  • 300 g porkkanaraastetta
  • 3/4 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl voita
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1/4 tl rouhittua muskottipähkinää
  • 1 rkl siirappia
  • 1 muna
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele riisi ja keitä sitä noin 10 minuuttia vedessä, johon on lisätty ruokalusikallinen voita. Lisää maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Jätä noin 15 minuutiksi hautumaan miedolle lämmölle kannen alle. Anna riisin jäähtyä.

2. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita riisin joukkoon porkkanaraaste, suola, siirappi, muna, valkopippuri, muskottipähkinärouhe ja kerma.

3. Voitele uuninkestävä vuoka. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Joululaatikot