Maksalaatikko

Jos pitää maksasta, rakastaa yleensä maksalaatikkoa. Tämä on vanhanajan ruoka, joka on helppo valmistaa tehosekoittimen avulla ja joka sen jälkeen hoitaa itse itsensä uunissa. Tähän reseptiin kuuluu myös ohraryynejä. Huomioi, että ohje on kahdeksalle hengelle, eli maksalaatikkoa riittää isommallekin seurueelle.

Maksalaatikko kahdeksalle

  • 400 g vasikan-, naudan- tai sianmaksaa
  • 75 g tuoretta silavaa
  • 1 dl ohraryynejä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta meiramia
  • 2 kananmunaa
  • voita tai margariinia vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Keitä ohraryynejä 2 desilitrassa vettä noin 15 minuuttia. Lisää maito ja keitä vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori sipuli, leikkaa se lohkoiksi ja laita tehosekoittimeen. Leikkaa maksa ja silava paloiksi ja lisää sipulin seuraksi. Lisää 1 teelusikallinen suolaa ja 1 maustemitta vastajauhettua pippuria. Jauha ainekset kääntämällä tehoa päälle lyhyiksi hetkiksi. Lisää maitoa, jos massa on liian paksua. Paista pieni nokare ja maista.

3. Kaada taikina voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile voisulan ja puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.