Vastikään ravintola Nuden avannut huippukokki toivoo, että Suomessa osattaisiin arvostaa enemmän käsityöammatteja.
Vastikään uuden ravintolan avannut huippukokki Pekka Terävä vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa jaksamisesta ja kotimaisista raaka-aineista, mutta myös suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuudesta.
Ravintoloille mahdollisuus myös sunnuntaiaukioloon
Kun puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin uudistamisesta, huippukokki Pekka Terävä nostaa esiin alkoholiverotuksen ja globaalissa kilpailussa pärjäämisen.
Täsmälääkkeiksi mies nostaa esiin kolme tärkeää seikka, joista ensimmäinen koskee käsityöläisammattien arvostusta.
– Suomessa ei haluta ymmärtää käsityöammattien tärkeyttä olipa kyseessä sitten veneenveistäjä tai kokki, Terävä toteaa ja lisää, että käsityön määrällä on myös työllistävä vaikutus.
Toiseksi kokki uudistaisi sunnuntaityöhön liittyvän rajoitteet.
– Jos aiotaan pärjätä globaalisti, pitäisi huippuravintolat saada auki myös sunnuntaisin.