Ravintoloitsija Pekka Terävä huolissaan: Yhtä tärkeää asiaa Suomessa ei haluta ymmärtää
Vastikään ravintola Nuden avannut huippukokki toivoo, että Suomessa osattaisiin arvostaa enemmän käsityöammatteja.
Vastikään uuden ravintolan avannut huippukokki Pekka Terävä vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa jaksamisesta ja kotimaisista raaka-aineista, mutta myös suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuudesta.
Ravintoloille mahdollisuus myös sunnuntaiaukioloon
Kun puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin uudistamisesta, huippukokki Pekka Terävä nostaa esiin alkoholiverotuksen ja globaalissa kilpailussa pärjäämisen.
Täsmälääkkeiksi mies nostaa esiin kolme tärkeää seikka, joista ensimmäinen koskee käsityöläisammattien arvostusta.
– Suomessa ei haluta ymmärtää käsityöammattien tärkeyttä olipa kyseessä sitten veneenveistäjä tai kokki, Terävä toteaa ja lisää, että käsityön määrällä on myös työllistävä vaikutus.
Toiseksi kokki uudistaisi sunnuntaityöhön liittyvän rajoitteet.
– Jos aiotaan pärjätä globaalisti, pitäisi huippuravintolat saada auki myös sunnuntaisin.
Millä muilla keinoin Pekka Terävä uudistaisi ruokakulttuuriamme ja mitä tekemistä jalkapallolla on ravintolamaailman kanssa? Katso koko haastattelu videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"