Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ravintoloitsija Pekka Terävä huolissaan: Yhtä tärkeää asiaa Suomessa ei haluta ymmärtää

6:06img
Julkaistu 30.10.2018 16:58

Vastikään ravintola Nuden avannut huippukokki toivoo, että Suomessa osattaisiin arvostaa enemmän käsityöammatteja. 

Vastikään uuden ravintolan avannut huippukokki Pekka Terävä vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa jaksamisesta ja kotimaisista raaka-aineista, mutta myös suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuudesta.

Ravintoloille mahdollisuus myös sunnuntaiaukioloon

Kun puhutaan suomalaisen ruokakulttuurin uudistamisesta, huippukokki Pekka Terävä nostaa esiin alkoholiverotuksen ja globaalissa kilpailussa pärjäämisen. 

LUE MYÖSAinutlaatuisen konseptin takana oleva huippukokki ihmettelee: Miksi tällaisia ravintoloita ei ole Suomessa enemmän?

Täsmälääkkeiksi mies nostaa esiin kolme tärkeää seikka, joista ensimmäinen koskee käsityöläisammattien arvostusta. 

– Suomessa ei haluta ymmärtää käsityöammattien tärkeyttä olipa kyseessä sitten veneenveistäjä tai kokki, Terävä toteaa ja lisää, että käsityön määrällä on myös työllistävä vaikutus. 

Toiseksi kokki uudistaisi sunnuntaityöhön liittyvän rajoitteet.

– Jos aiotaan pärjätä globaalisti, pitäisi huippuravintolat saada auki myös sunnuntaisin.

Millä muilla keinoin Pekka Terävä uudistaisi ruokakulttuuriamme ja mitä tekemistä jalkapallolla on ravintolamaailman kanssa? Katso koko haastattelu videolta. 

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi