Ravitsemusterapeutti paljastaa 11 hyvää valintaa – syö näin kesällä ja laihdu jopa kilo viikossa
Asiantuntijan mukaan kesä on erinomaista aikaa pudottaa kiloja. Pienillä valinnoilla voit saavuttaa tavoitteen nopeammin kuin uskalsit toivoakaan.
Video: Ceaser-salaatti sopii kesäisen päivän lounasruoaksi.
Vaikka kesää pidetään nauttimisen ja herkkujen kulta-aikana, ruotsalaisen ravitsemusterapeutti Fredrik Paulúnin mukaan kesä on samalla myös oiva tilaisuus laihduttaa. Miehen mukaan olosuhteet tähän ovat kesällä erittäin suotuisat.
– D-vitamiini ja auringonvalo nopeuttavat rasvan palamista samalla, kun lämpö säätelee ruokahalua, Paulún kertoo Expressen-sivustolle.
Tämän lisäksi kesäisin ihmiset ovat vähemmän stressaantuneita, nukkuvat paremmin ja ovat enemmän ulkona. Kaiken keskiössä on kuitenkin oikeiden ruokavalintojen tekeminen.
– Valitse sesongissa olevia tuotteita, tuoreita marjoja ja vihanneksia, jotka ovat parhaimmillaan juuri nyt.
– Kesä on täydellistä aikaa syödä paljon salaatteja, mies toteaa.
Grillaamista ei laihduttajan tarvitse unohtaa, sillä asiantuntijan mukaan monet grilliruoat, kuten broileri, ovat oikein hyviä proteiininlähteitä. Nauttimalla vähärasvaista lihaa salaatin ja grillattujen kasvisten kanssa tulet kylläiseksi vähällä energiamäärällä.
11 parempaa valintaa keveisiin kesäpäiviin
Alle on listattu ravitsemusterapeutin suositukset, joilla pystyt nauttimaan kesästä täysin rinnoin ilman turhia kaloreita.
Herkut:
Karkit: vaihda tuoreisiin marjoihin
Jäätelö: vaihda jäähdytettyyn vesimeloniin, banaaniin tai kotitekoiseen sorbettiin
Sipsit: vaihda kasviksiin ja dippiin tai pieneen määrään pähkinöitä
Leivonnaiset: syö kananmuna tai puolikas avokado, ehkä olet vain nälkäinen
Jälkiruoat: vaihda tuoreisiin marjoihin jogurtilla ja hunajalla höystettynä
Juomat:
Virvoitusjuomat: vaihda kotitekoiseen jääteehen tai sitruunalla ja yrteillä maustettuun veteen
Viini ja olut: valitse näistä vaihtoehdoista kuiva valkoviini
Ruoat:
Valmisruoka: vaihda kotitekoisiin eväisiin niin voit varmistaa, mitä ja kuinka paljon oikein syöt
Makkara: vaihda vähärasvaisempiin proteiininlähteisiin, kuten broileriin, kalaan ja naudanlihaan
Valmismarinadi: sitruunasta ja yrteistä valmistuvalla kotitekoisella marinadilla saat makua ilman kaloreita
Ranskanperunat: vaihda grillikasviksiin tai salaatteihin
Aamupala:
Murot ja maustettu jogurtti: vaihda maustamattomaan jogurttiin, jossa on kookoshiutaleita ja pähkinöitä
Sämpylä: vaihda juustolla ja kasviksilla päällystettyyn näkkileipään
Lähde: Expressen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä