Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paras tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää"

5:54img
KATSO MYÖS VIDEO: Pikanuudeleiden makutestissä löytyi selvä voittaja.
Julkaistu 22.08.2023 17:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nuudelit sopivat monenlaisiin ruokiin. Nappaa tästä parhaat nuudelireseptit arkeen!

Nuudelit ovat verrattain edullista ruokaa ja niistä voi loihtia monenlaisia maistuvia arkiruokia.

Monet popsivat nuudeleita ihan sellaisenaankin, ensin mausteliemessä keitettynä. Rohkeimmat nuudelinystävät napostelevat nuudelinsa täysin kypsentämättöminä, sipsien lailla dippikastikkeeseen dipaten.

Jos kuitenkin haluat hieman monipuolisemman aterian nuudeleista, testaa näitä ohjeita.

Lue myös: Tiedätkö, mitä on nuudelipakkauksen mukana tuleva valkoinen "töhnä"? Joillekin tulee edelleen yllätyksenä

Hannan himonuudelit testiin

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A7075

Hannan himonuudelit ovat muutaman vuoden takainen somehitti. Kuva: Kaisu Jouppi.

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Himangan (ent. Gullichsen) Kokin kotiruokaa -keittokirjassa (Otava 2020) vinkataan ohje koukuttaviin himonuudeleihin. Hanna kokkasi himonuudeleita keväällä 2020 Instagramin Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessä ja ohjeesta tuli heti hitti. 

– Nuudeleihin laitetaan vihanneksia ja kasviksia sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keväällä käytin varhaiskaalia, kesällä kiinankalia. Joka tapauksessa ruokaan uppoaa melkein kilo kasviksia ihan huomaamatta, Hanna sanoo.

Himonuudeleiden nimi tulee ruokalajin koukuttavasta kastikkeesta, joka sisältää riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja seesamiöljyä.

– En haluaisi koskaan, että ihmiset hankkivat mausteita vain yhden ruoan takia. Himonuudeleissa on kastike, jota voi käyttää tosi monessa muussakin ruoassa. Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee, niin purkit löytävät käyttöön muussakin ruoanlaitossa, Hanna lupaa.

Katso Hannan himonuudeleiden ohje ja kokeile kotona suosikkiohjetta!

Henri Alénin suosittua uunilohta nuudeleiden kera

lohi

Idän ihmelohen voi syödä nuudeleiden tai riisin kera.

Perinteinen uunilohi maistuu suomalaisille vuodesta toiseen ja on yksi kiistattomista arkiruokasuosikeista. Oman säväyksensä klassikkoruoalle on antanut muun muassa tunnettu kokki ja ravintoloitsija Henri Alén. Alén esittelee Idän ihmelohi -reseptinsä tekemässään Henkan keittiössä -keittokirjassa (Readme 2020),

– Se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis, Alén kuvailee reseptiään.

Itämaisittain maustettu lohi nautiskellaan nuudeleiden kera.

Katso resepti: Henri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruoka

Kari Aihisen helppo nuudeliruoka

Katkarapuvokki2

Voit syödä tämän nuudeliruoan joko kylmänä tai lämpimänä!

Kokki Kari Aihinen vinkkasi MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vuonna 2020 helpon nuudeliwokin ohjeen. Ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. 

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia, Aihinen totesi reseptistään ohjelmassa.

Katso resepti: Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä wokkina tai kylmänä salaattina

Ramen on varma hitti

kanaramen

Ramen viimeistellään marinoiduilla kananmunilla.

Ramen on eräänlainen japanilainen nuudelikeitto, josta on olemassa lukuisia erilaisia reseptivariaatioita. Voit käyttää ramenin valmistukseen varta vasten olemassa olevia ramen-nuudeleita tai esimerkiksi munanuudeleita. 

Helpon kanaramenin ohjeen jakoi MTV:n Huomenta Suomen televisiokatsojille aikoinaan kokki Marcos Gois. Tämä herkullinen ramen valmistetaan broilerinkoivista. 

Tärkeintä ramenissa on sen mausteliemi, jonka valmistukseen kannattaa panostaa.

Nappaa ohje: Helppo kanaramen

Lue myös: Näin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto