Pohditko, mitä ruokaa sitä tänään söisi? Suosituksi nousseessa arkiruokahitti-juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Tämä jauhelihakastike on jo klassikko!
Videolla Kari Aihinen näyttää, miten jauheliha kannattaa paistaa. Aihinen suosittelee erityisesti yhtä apuvälinettä!
Mitä tänään syötäisiin? Arkena moni kaipaa kotikeittiöönsä mahdollisimman sujuvaa ruoanlaittoa. Arkiruokaohjeelta toivotaan ennen kaikkea nopeutta ja helppoutta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta. Reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä Kari Aihisen fetasalaatti, perinteinen ja helppo kanaviillokki , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.
Kari Aihisen bolognesekastike – jauhelihakastikkeiden kunkku
Jauhelihakastike lienee edelleen yksi suosituimmista suomalaiskotitalouksien arkiruoista. Klassikkoruoan voi valmistaa kahdella tapaa: kotoisasti ruskeakastikepohjaan tai sitten italialaisittain tomaattikastikepohjaan, jolloin kyseessä on bolognesekastike. Jälkimmäinen nautitaan perinteisesti pastan, kuten spagetin kera.
Keittiömestäri Kari Aihinen valmisti helppoa ja herkullista bolognesekastiketta Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella vuonna 2020. Jaksossa Aihisen tavoitteena oli saada kasviksia ruokavaliossaan karttavaa Jonnaa tottumaan kasviksiin.
Aihinen muun muassa vinkkasi täydellisen ruoan, johon saa helposti "piilotettua" kasviksia: bolognesekastikkeen.
– Minun bologneseni menee niin, että saman verran vihanneksia kuin jauhelihaa. Toimii myös lapsille, koska kastikkeeseen saa piilotettua vihanneksia joukkoon.
Aihinen kertoi olleensa italialaisessa ravintolassa monta vuotta töissä ja oppineensa siellä bolognesen perusteet.
– Minun bologneseni pitää sisällään perusjutut, eli tomaatin, porkkanan, varsisellerin ja sipulin.
Aihinen neuvoo ensin pilkkomaan vihannekset pieniksi kuutioiksi ja sitten freesaamaan eli kuullottamaan niitä pannulla.
– Samalla ruskistetaan jauheliha toisella pannulla. Jauhelihan pitää kunnolla ruskistua.
Kastikkeen valmistuessa Aihinen kuvaili sitä täydelliseksi bologneseksi. Myös Jonna oli ohjelmassa vakuuttunut ruoasta.
– On kyllä ihan älyttömän hyvää, Jonna hehkutti.