Tällä kikalla jauhelihaan saa hyvän koostumuksen paistaessa.
The Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Andrea Wawrzyn keksi taannoin kotikeittiössään, miten jauhelihasta saa paistettua astetta parempaa.
– Yksi lemppariruoistani on Taco Bellin crunchwrap ja vaikka minulla on siihen hyvä kopioresepti, siitä ei tule koskaan kotona yhtä hyvää, Waqrzyn kirjoittaa.
Lue myös: Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"
Perunasurvimella parempaa jauhelihaa
Yrittäessään keksiä, miten jauhelihatäytteisestä tacowrapista saisi ravintolatasoista, ruokatoimittaja törmäsi erääseen paistotekniikkaan, joka muutti kaiken.
– Se oli perunasurvimen käyttö jauhelihan pilkkomisessa pienemmäksi muruksi.
Perunamuusin valmistuksesta tuttu survin sopii myös jauhelihan murentamiseen. Varo, ettet naarmuta pannua!Shutterstock
Wawrzynin mukaan tekniikka vaikutti huomattavasti jauhelihan koostumukseen. Kun jauhelihaa pilkkoo tavallisesti pienemmäksi puuhaarukalla tai lastalla, lihapaloista tulee väkisinkin hieman eri kokoisia.
Lue lisää: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – tuli halvemmaksi ja lapsikin tykkäsi: "Ihan sikahyvää!"
Ruokasoodasta apua ruskistumiseen
Perunasurvimen avulla jauhelihasta saa helposti pientä murua, jolloin koostumuksesta tulee herkullisempi.
– En enää ikinä paista millään muulla tavalla, Wawrzyn hehkuttaa.
Ruokatoimittajan mukaan tämä jauhelihamuru sopii tacojen lisäksi vaikka bologneseen tai empanada-piiraisiin.
– Kokeile ensi kerralla, kun paistat jauhelihaa! Lupaan, ettet pety. Ja hei, pieni ripaus ruokasoodaa ruskistaa jauhelihan paremmin, ole hyvä!
Lue myös: Ruokatoimittaja testasi ja yllättyi: "Yksi ainesosa muuttaa täysin sen, miten paistan jatkossa jauhelihani"
Katso myös video: Liha-makaronilaatikkoa halvemmalla! Korvaa jauheliha tällä lihatuotteella
1:25Testasimme säästövinkin.
Lähde: The Kitchn