Tällä kikalla jauhelihaan saa hyvän koostumuksen paistaessa.
The Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Andrea Wawrzyn keksi taannoin kotikeittiössään, miten jauhelihasta saa paistettua astetta parempaa.
– Yksi lemppariruoistani on Taco Bellin crunchwrap ja vaikka minulla on siihen hyvä kopioresepti, siitä ei tule koskaan kotona yhtä hyvää, Waqrzyn kirjoittaa.
Lue myös: Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"
Perunasurvimella parempaa jauhelihaa
Yrittäessään keksiä, miten jauhelihatäytteisestä tacowrapista saisi ravintolatasoista, ruokatoimittaja törmäsi erääseen paistotekniikkaan, joka muutti kaiken.
– Se oli perunasurvimen käyttö jauhelihan pilkkomisessa pienemmäksi muruksi.
Wawrzynin mukaan tekniikka vaikutti huomattavasti jauhelihan koostumukseen. Kun jauhelihaa pilkkoo tavallisesti pienemmäksi puuhaarukalla tai lastalla, lihapaloista tulee väkisinkin hieman eri kokoisia.
Lue lisää: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – tuli halvemmaksi ja lapsikin tykkäsi: "Ihan sikahyvää!"
Ruokasoodasta apua ruskistumiseen
Perunasurvimen avulla jauhelihasta saa helposti pientä murua, jolloin koostumuksesta tulee herkullisempi.
– En enää ikinä paista millään muulla tavalla, Wawrzyn hehkuttaa.
Ruokatoimittajan mukaan tämä jauhelihamuru sopii tacojen lisäksi vaikka bologneseen tai empanada-piiraisiin.
– Kokeile ensi kerralla, kun paistat jauhelihaa! Lupaan, ettet pety. Ja hei, pieni ripaus ruokasoodaa ruskistaa jauhelihan paremmin, ole hyvä!
Lue myös: Ruokatoimittaja testasi ja yllättyi: "Yksi ainesosa muuttaa täysin sen, miten paistan jatkossa jauhelihani"
Katso myös video: Liha-makaronilaatikkoa halvemmalla! Korvaa jauheliha tällä lihatuotteella
1:25
Lähde: The Kitchn