Ruokatoimittajan jauhelihakikka: "En enää ikinä paista millään muulla tavalla"
Tällä kikalla jauhelihaan saa hyvän koostumuksen paistaessa.
The Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Andrea Wawrzyn keksi taannoin kotikeittiössään, miten jauhelihasta saa paistettua astetta parempaa.
– Yksi lemppariruoistani on Taco Bellin crunchwrap ja vaikka minulla on siihen hyvä kopioresepti, siitä ei tule koskaan kotona yhtä hyvää, Waqrzyn kirjoittaa.
Perunasurvimella parempaa jauhelihaa
Yrittäessään keksiä, miten jauhelihatäytteisestä tacowrapista saisi ravintolatasoista, ruokatoimittaja törmäsi erääseen paistotekniikkaan, joka muutti kaiken.
– Se oli perunasurvimen käyttö jauhelihan pilkkomisessa pienemmäksi muruksi.
Wawrzynin mukaan tekniikka vaikutti huomattavasti jauhelihan koostumukseen. Kun jauhelihaa pilkkoo tavallisesti pienemmäksi puuhaarukalla tai lastalla, lihapaloista tulee väkisinkin hieman eri kokoisia.
Ruokasoodasta apua ruskistumiseen
Perunasurvimen avulla jauhelihasta saa helposti pientä murua, jolloin koostumuksesta tulee herkullisempi.
– En enää ikinä paista millään muulla tavalla, Wawrzyn hehkuttaa.
Ruokatoimittajan mukaan tämä jauhelihamuru sopii tacojen lisäksi vaikka bologneseen tai empanada-piiraisiin.
– Kokeile ensi kerralla, kun paistat jauhelihaa! Lupaan, ettet pety. Ja hei, pieni ripaus ruokasoodaa ruskistaa jauhelihan paremmin, ole hyvä!
Katso myös video: Liha-makaronilaatikkoa halvemmalla! Korvaa jauheliha tällä lihatuotteella
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi