Ruokatoimittajan jauhelihakikka: "En enää ikinä paista millään muulla tavalla"

jauheliha
Shutterstock

Tällä kikalla jauhelihaan saa hyvän koostumuksen paistaessa.

The Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Andrea Wawrzyn keksi taannoin kotikeittiössään, miten jauhelihasta saa paistettua astetta parempaa.

– Yksi lemppariruoistani on Taco Bellin crunchwrap ja vaikka minulla on siihen hyvä kopioresepti, siitä ei tule koskaan kotona yhtä hyvää, Waqrzyn kirjoittaa.

Perunasurvimella parempaa jauhelihaa

Yrittäessään keksiä, miten jauhelihatäytteisestä tacowrapista saisi ravintolatasoista, ruokatoimittaja törmäsi erääseen paistotekniikkaan, joka muutti kaiken.

– Se oli perunasurvimen käyttö jauhelihan pilkkomisessa pienemmäksi muruksi.

Wawrzynin mukaan tekniikka vaikutti huomattavasti jauhelihan koostumukseen. Kun jauhelihaa pilkkoo tavallisesti pienemmäksi puuhaarukalla tai lastalla, lihapaloista tulee väkisinkin hieman eri kokoisia. 

Ruokasoodasta apua ruskistumiseen

Perunasurvimen avulla jauhelihasta saa helposti pientä murua, jolloin koostumuksesta tulee herkullisempi. 

– En enää ikinä paista millään muulla tavalla, Wawrzyn hehkuttaa.

Ruokatoimittajan mukaan tämä jauhelihamuru sopii tacojen lisäksi vaikka bologneseen tai empanada-piiraisiin.

– Kokeile ensi kerralla, kun paistat jauhelihaa! Lupaan, ettet pety. Ja hei, pieni ripaus ruokasoodaa ruskistaa jauhelihan paremmin, ole hyvä!

Katso myös video: Liha-makaronilaatikkoa halvemmalla! Korvaa jauheliha tällä lihatuotteella

Näin paistat jauhelihasta täydellistä 1:25
Testasimme säästövinkin. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!