Sadun omenapiirakka on jopa "liian suosittu" – testaa ylistetty somenapiirakka

Omenapiirakka Somenapiirakka
Somenapiirakka on varma hitti! Satukoivisto.fi

Kotileipurit ylistävät Sadun omenapiirakkaa. Nappaa hittiohje!

Ruokakirjoittaja, kokki ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan elokuussa 2019 omenapiirakkareseptin, joka keräsi valtavan somesuosion. Mehevä omenapiirakka on monen sitä testanneen mielestä vaatimattomasti "maailman parasta".

Somesuosion myötä somenapiirakaksi ristitty herkku on omenasesongin aikaan jopa "liian suosittu". Piirakkaa leivottiin elokuisena viikonloppuna niin ahkeraan, että Sadun blogisivut kaatuivat kävijäruuhkan vuoksi. 

– Liian suosittu somenapiirakka, Satu naureskeli Instagram-tilillään

Salainen ainesosa tekee omenapiirakasta mehevän

Mikä Sadun omenapiirakasta tekee sitten erityisen hyvää? Vastaus löytyy ainesosalistalta. Tavallisten vehnäjauhojen lisäksi piirakkapohjaan käytetään nimittäin mantelijauhoja.

– Muistelin, kuinka eräs entinen työkaverini aina ylisti mantelijauhojen mukanaan tuomaa mehevyyttä leivonnaiseen kuin leivonnaiseen, ja niin päätin korvata vehnäjauhoista osan niillä, Satu kertoi muutama vuosi sitten MTV Uutisille ja jatkoi vielä:

– Uunista tuli ulos uskomaton herkku. Piirakan pohja oli ennennäkemättömän mehevä, jopa karamellisoitunut, ja se viimeinen murunen, jota kukaan ei ikinä tohdi ottaa, säilyi mehevänä seuraavaan aamuun.

Testasimme itsekin muutama vuosi sitten omenapiirakan ja vaikutuimme. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat