Yksi parhaista omenapiirakoista! Katariinan ohje on huikea hitti

Maisemakahvilan omenapiirakka
Maisemakahvilan piirakasta voi helposti tehdä omenaversion. Shutterstock/MTV

Leivo syksyn paras omenapiirakka Maisemakahvilan hittiohjeella!

Tämän syksyn omenasato on ollut Suomessa poikkeuksellisen hyvä. Runsas omenasato ruuhkautti elo–syyskuussa myös monet mehuasemat.

Erilaisia omenaherkkuja voi leipoa kuukausikaupalla, sillä kotimaiset omenat säilyvät tuottajilla ilman minkäänlaisia kemiallisia käsittelyjä. Monilla ammattiviljelmillä on käytössä ilmastokontrolloituja varastoja. 

– Omenat suljetaan moduuleihin, joista poistetaan happi lähes täysin. Tämä tarkoittaa, että omenan hengitys, ja sen myötä vanheneminen hidastuu, melkein pysähtyy, Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta kerrottiin aiemmin.

Maisemakahvilan omenapiirakka on varma hitti

Yksi parhaista omenaleivonnaisista on tietysti omenapiirakka. Erityisen herkullisen omenapiirakan voit leipoa myös supersuositulla Maisemakahvilan ohjeella.

Maisemakahvilan piirakka on alun perin raparperipiirakka, mutta sen pääraaka-ainetta voi helposti vaihtaa sesongin mukaan. Maisemakahvilan omenapiirakka valmistuu yhtä näppärästi kuin raparperipiirakkakin!

– Piirakan voi tehdä mistä marjoista tahansa, tai vaikka omenoista, Maisemakahvilan raparperipiirakan äitinä tunnettu Katariina Pylsy vinkkasi aiemmin MTV:lle.

Testaa resepti: Maisemakahvilan piirakka

Katso myös video: Tamperelainen Mirjami löysi kaupan ulkomaisesta omenasta oudon möykyn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.