Anu kertoo, miten tehdään paras omena-kaurapaistos: "Legendaarinen"

KATSO VIDEO: Anun vinkit omenaherkkuihin! Näin teet omena-kaurapaistoksen ja omenasoseen.

Kun et jaksa leipoa omenapiirakkaa, tee helppoakin helpompi omena-kaurapaistos!

Huomenta Suomessa paneuduttiin viikonloppuna käynnissä olevaan omenasesonkiin. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi ohjeen todella simppeliin omenajälkkäriin.

– Legendaarinen, jo köksäntunneilta tuttu omena-kaurapaistos. Tämä on helppo, nopea ja tulee nopeammin kuin piirakka, Anu ylisti.

Fariinisokerilla paras lopputulos

Omena-kaurapaistoksen voi tehdä valmiiksi vieraita varten ja sitten vain lämmittää ennen tarjoilua. Anu suosittelee käyttämään paistoksen valmistuksessa fariinisokeria.

– Sopii tähän äärimmäisen hyvin. Tavallinen taloussokerikin käy, mutta fariinisokerista tulee toffeemainen, karamelisoitunut maku.

Omena-kaurapaistoksen valmistaminen on niin helppoa, että perheen pienimmätkin voi ottaa mukaan keittiöpuuhiin. Anu suosittelee kokeilemaan paistosta myös muista raaka-aineista:

– Voi tehdä myös päärynästä! Mustikkakin käy loistavasti, eli nelisen desiä mustikkaa omenoiden tilalle. 

Katso videolta Anun omenavinkit ja nappaa ohje: Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!