Sama salaatti, yli 400 kilokalorin ero! Nämä ainesosat tekevät salaatistasi melkoisen kaloripommin
Salaatti mielletään usein terveelliseksi ateriavaihtoehdoksi, mutta pienillä valinnoilla on loppupeleissä todella suuri merkitys, kuinka terveelliseksi salaattiateriasi oikein muodostuu.
Australialainen ravitsemusterapeutti Paula Norris jakoi Instagram-tilillään silmiä avaavan kuvan kahdesta identtisen näköisestä salaatista, joiden ravintosisällöt eroavat kuitenkin huomattavasti toisistaan. Toinen salaatti sisältää 535 kilokaloria, kun toisessa kaloreita on lähes kaksinkertainen määrän.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Enemmän kasviksia, vähemmän juustoa
Mutta mistä ero oikein johtuu?
Kuvatekstissä Norris selittää, että kastikevallinnalla, salaattiin lisätyillä viljatuotteilla ja kasvisten määrällä on suuri merkitys salaatin ravintosisältöön juustosta puhumattakaan. Kevyenä pitämäsi salaatti saattaa siis todellisuudessa sisältää energiaa raskaan lämpimän aterian verran.
Jos haluat välttyä piilokaloreilta, Norris suosittelee vaihtamaan raskaan salaatinkastikkeen vinegrettiin, kiinnittämään huomiota juuston määrään ja kasaamaan lautaselle enemmän kasviksia, vähemmän viljatuotteita.
Norris on jakanut sivuillaan myös muita samankaltaisia kuvia, joilla hän haluaa havainnollistaa sitä, kuinka suuri merkitys pienillä päivittäisillä valinnoilla oikein on.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Terveellisyydestään huolimatta avokado on energiapitoinen kasvis, joten sitä ei kannata syödä suuria määriä joka aterialla. Myös lihan rasvapitoisuudella on suuri merkitys kokonaisenergiamäärään.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Lähde: Independent
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"