Jos ostat kaupan valmissalaattia, tee sille näin – Hanna Partanen varoittaa mokasta
Valmissalaateissa on usein vain vähän proteiinia, jolloin ne saattavat jättää nälkäiseksi. Ravitsemusterapeutti neuvoo, miten niistä saa ruokaisemman.
Valitsetko usein lounaaksi kaupan valmissalaatin, mutta hetken päästä on taas nälkä?
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen toteaa Huomenta Suomen haastattelussa, että valmissalaateissa on usein melko vähän proteiinia, mikä on tavallaan ymmärrettävää, kun se on tuotteen kallein ainesosa.
– Niitä tuunaisin ehkä niin, että vaikka raejuustoa tai palkokasveja voisi vähän lisätä sinne lisäproteiinin lähteeksi, Partanen vinkkaa.
Liian kevyt lounas "voi kostautua"
Lisäksi Partanen ottaisi salaatin kaveriksi esimerkiksi leipää, ettei lounas jää liian kevyeksi.
– Koska jos lounas on liian kevyt, se voi kostautua illan jääkaappirallina, Partanen toteaa.
– Ja muistutan myös, että sen salaatinkastikkeen saa käyttää. Osa vähän pelkää sitä rasvaa, mutta se on hyvää, pehmeää rasvaa, joka on itseasiassa kolesterolille todella hyvä, Partanen summaa.
Lue myös: Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"
Lue myös: Säästä rahaa nerokkaalla salaattiniksillä: "Muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa