Selvät merkit paljastavat pilaantumisen – tunnista tiskin tuorein kala
The Daily Meal listasi merkkejä, joita kalatiskillä kannattaa tarkkailla tuoreimman mahdollisen kalan valitsemiseksi.
Kalatiskillä kannattaa pitää silmät auki. Nämä merkit kertovat kalan tuoreudesta.
Kirkkaat silmät
Jos olet ostamassa kokonaista kalaa, kiinnitä huomita ensin kalan silmiin. Kun kala alkaa vanheta, muuttuvat silmät sameiksi. Mitä kirkkaammat silmät, sen tuoreempi kala.
Kiiltävä nahka
Myös nahan tulisi olla mahdollisimman kirkas ja kiiltävä. Jos nahka näyttää hajoilevalta ja hilseilevältä, on se merkki siitä, ettei kala ole enää tuoreimmillaan.
Kiinteä liha
Kalan lihan tulee näyttää kiinteältä ja jämäkältä. Jos liha on hajoilevaa, murenevaa tai tahmaista, kalaa ei kannata ostaa.
Pakastettukin voi olla maukasta
Pakastetulla kalalla on huono maine, mutta mikäli kala on pakastettu heti pyytämisen jälkeen, se on luultavasti vähintäänkin yhtä maukasta kuin tuore kala. Jääkiteet kalassa kielivät siitä, ettei kalaa ole pakastettu asianmukaisesti.
Sulata kala hitaasti jääkaapissa parhaan lopputuloksen saamiseksi.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka