Silliä ja jätskibaari: Näin kansainvälinen media syö presidentti Bidenin vierailun aikana
Kansainväliselle medialle halutaan antaa mahdollisimman myönteinen kuva Suomesta myös tarjoilujen kautta.
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vierailee tulevana torstaina Suomessa osana presidentti Sauli Niinistön isännöimää Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden johtajien huippukokousta.
Ulkoministeriön viestintäjohtaja Mikko Koivumaa kertoi MTV Uutisille aiemmin, että Helsinkiin odotetaan 100–200 ulkomaista median edustajaa raportoimaan kokouksesta. Kotimaisia toimittajia ja kuvaajia on ilmoittautunut paikalle noin 200. Lehdistökeskus on Helsingin kaupungintalolla, jossa toimittajille on varattu tiloja useammasta kerroksesta.
Koivumaan mukaan kansainvälisen median edustajille pyritään antamaan hyvien työskentelyolosuhteiden lisäksi mahdollisimman myönteinen kuva Suomesta.
Tällaista ruokaa kansainväliselle lehdistölle tarjotaan
Mikko Koivumaa kertoo, että lehdistökeskuksessa työskenteleville toimittajille tarjottavassa ruoassa on painotettu kotimaisuutta, satokautta sekä kestävyyttä.
Aamiainen:
Sämpylöitä, ruisleipää ja karjalanpiirakoita
Rahkaa, jogurttia ja mansikkasmoothieta sekä pullaa
Päivällä saaristolaismenu, joka sisältää muun muassa:
Salaatteja
Kalaa – silliä, muikkuja ja lohta piparjuurikastikkeella sekä perunamuusia ja varhaisperunoita
Saaristolaisleipää ja muita leipiä
Jälkiruoassa hyödynnetään kauden tuotteista raparperia tai tyrniä
– Lisäksi meillä on jätskibaari, jossa on laadukasta suomalaista jäätelöä. Suomalaiseen tapaan Reilun kaupan luomukahvia on tarjolla paljon, kuten myös teetä ja puhdasta suomalaista vettä, Koivumaa kertoo sähköpostitse.
Lue myös: Vain vähän ruotoja ja hienostunut maku – kalamestarit suosittelevat nyt yhtä herkkukalaa lautaselle
Katso myös: Makutestissä sinappisillit – selkeä voittaja löytyi, mutta maistelussa meinasi käydä raatilaiselle köpelösti: "Voisi olla vettä tässä vierellä..."
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"