Silliä ja jätskibaari: Näin kansainvälinen media syö presidentti Bidenin vierailun aikana

Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä? 1:43 Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?
KATSO MYÖS: Miten varhaisperunat tulisi keittää, jotta niistä tulee täydellisiä?

Kansainväliselle medialle halutaan antaa mahdollisimman myönteinen kuva Suomesta myös tarjoilujen kautta.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vierailee tulevana torstaina Suomessa osana presidentti Sauli Niinistön isännöimää Yhdysvaltain ja Pohjoismaiden johtajien huippukokousta.

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Mikko Koivumaa kertoi MTV Uutisille aiemmin, että Helsinkiin odotetaan 100–200 ulkomaista median edustajaa raportoimaan kokouksesta. Kotimaisia toimittajia ja kuvaajia on ilmoittautunut paikalle noin 200. Lehdistökeskus on Helsingin kaupungintalolla, jossa toimittajille on varattu tiloja useammasta kerroksesta.

Koivumaan mukaan kansainvälisen median edustajille pyritään antamaan hyvien työskentelyolosuhteiden lisäksi mahdollisimman myönteinen kuva Suomesta.

Tällaista ruokaa kansainväliselle lehdistölle tarjotaan

Mikko Koivumaa kertoo, että lehdistökeskuksessa työskenteleville toimittajille tarjottavassa ruoassa on painotettu kotimaisuutta, satokautta sekä kestävyyttä.

Aamiainen:

  • Sämpylöitä, ruisleipää ja karjalanpiirakoita

  • Rahkaa, jogurttia ja mansikkasmoothieta sekä pullaa

Päivällä saaristolaismenu, joka sisältää muun muassa:

  • Salaatteja 

  • Kalaa – silliä, muikkuja ja lohta piparjuurikastikkeella sekä perunamuusia ja varhaisperunoita

  • Saaristolaisleipää ja muita leipiä

  • Jälkiruoassa hyödynnetään kauden tuotteista raparperia tai tyrniä

– Lisäksi meillä on jätskibaari, jossa on laadukasta suomalaista jäätelöä. Suomalaiseen tapaan Reilun kaupan luomukahvia on tarjolla paljon, kuten myös teetä ja puhdasta suomalaista vettä, Koivumaa kertoo sähköpostitse.

Katso myös: Makutestissä sinappisillit – selkeä voittaja löytyi, mutta maistelussa meinasi käydä raatilaiselle köpelösti: "Voisi olla vettä tässä vierellä..."

Makutestissä sinappisillit – selkeä voittaja löytyi, mutta maistelussa meinasi käydä raatilaiselle köpelösti: "Voisi olla vettä tässä vierellä..." 7:49
Halpa vs. kallis -sarjan Fanni ja Petra testasivat kesän juhlapöydän klassikon, eli sinappisillit. Erihintaiset sinappisillit maisteltiin vertailussa tuttuun tapaan sokkona, eli arvovaltainen raati ei tiennyt, mitä ja minkä hintaista tuotetta söivät.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!