Mikä tekee suomalaisesta viskistä erityisen? Muun muassa tästä aiheesta keskusteltiin aamun Huomenta Suomen lähetyksessä.
Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti olleet konjakkikansaa, viski on nostamassa koko ajan suosiotaan, tislausmestari Mikko Mykkänen Helsinki Distilling Companysta kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.
– Viski on erinomainen keräilykohde ja siitä on erotettavissa hyvinkin hienostuneita makuja, Mykkänen kertoi viskin suosion syistä.
LUE MYÖS: Säilytätkö vodkaa pakastimessa? Asiantuntija: Ota se sieltä äkkiä ulos!
Viski on tuote, jota täytyy EU:n sääntöjen mukaan kypsyttää tynnyrissä vähintään kolmen vuoden ajan. Vaikka tämä sääntö rajoittaa hieman viskin valmistusta, kyseinen juoma on Mykkäsen mukaan siitä erinomainen tuote, että sitä voi valmistaa monista raaka-aineista, eikä tuotantoa ole rajattu tietylle alueelle, kuten vaikkapa konjakin kohdalla.
Puhtaat raaka-aineet valttikorttina
Mutta miten suomalaiset viskit oikein eroavat vaikkapa skotilantilaisista tuotteista?
– Niissä on maailman puhtainta vettä ja maailman parhaimmat raaka-aineet. Ja taustalla suomalainen tinkimätön osaaminen ja peräänantamattomuus Mykkänen kertoo lähetyksessä.
– Suomalaisen viskin kuva on maailmalla aika hyvä, mies lisää.
Lokakuun lopulla Mykkänen kertoi Mukavaa Puhetta Ruoasta -tilaisuudessa erityisesti ruisviskien kiinnostavan tällä hetkellä viskiharrastajia ympäri maailmaa, mikä sopii hyvin ruisviskiä valmistavalle tislaamolle.