Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kotimaista kalaa – "todellisuus kulutuksessa on hyvin toisenlainen"

6:04img
Julkaistu 07.02.2018 14:44
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Kokki Jyrki Sukula ja WWF Suomen asiantuntija Matti Ovaska puhuivat keskiviikkoisessa Huomenta Suomen haastattelussa ekologisesta kalan kasvattamisesta ja siitä, syövätkö suomalaiset enemmän kotimaista vai ulkomailta tuotua kalaa.

WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska kertoo lähetyksessä, että kyselytutkimusten mukaan suomalaiset arvostavat kotimaista kalaa ja haluaisivat syödä sitä enemmän.

– Todellisuus kulutuksessa on hyvin toisenlainen, sillä 80 prosenttia syödystä kalasta on tuontikalaa.

Ovaskan mukaan eniten suomalaisille maistuukin norjalainen kasvatettu lohi.

Katso yllä olevalta videolta, mitä käytännön asioita kuluttajien tulisi Sukulan ja Ovaskan mielestä pitää mielessä, kun he menevät ostamaan kalaa kaupan tiskiltä. Entä miten kalaa kasvatetaan ekologisesti?

Tuoreimmat aiheesta

Kala