Oletko koskaan leiponut itse rieskoja? Se on todella helppoa!
Supisuomalaiset rieskat lukeutuvat suosituimpien leivonnaisten joukkoon vuodesta toiseen. Nyt rieskat nousivat taas ajankohtaiseksi, kun tuoreen Koko Suomi leipoo -kauden kuudennessa jaksossa Siiri valmisti ravitsevia rieskasia.
Rieskataikinan voi valmistaa monista eri raaka-aineista ja siihen kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös hävikkiuhan alla olevia aineksia.
Kokeile kotona: Koko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin resepti
Mahtavat perunarieskat: "Valmistus on niin helppoa"
Perunarieskat valmistuvat helposti esimerkiksi muusin jämistä.Shutterstock/ Liina Pajunen
Erinomaisen maukkaat rieskat valmistuvat muun muassa perunamuusin jämistä. Perunarieskat olivat koronavuonna 2020 yksi googlatuimmista ruokaohjeista.
Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen suositusta Peruna-keittokirjasta (Readme, 2019). Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi 2019.
– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.
Nappaa resepti: Perunarieskat – Sannan helppo resepti muutamasta raaka-aineesta
Gluteenittomat rieskat tattarista
Testaa rieskojen päälle pinkkiä paputahnaa!Martat
Martat sen sijaan vinkkasivat viime vuonna MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa helpon ohjeen tattaririeskoihin. Tattaririeskojen valmistamiseen vaaditaan niin ikään vain muutama ainesosa. Tattari on myös luontaisesti gluteeniton raaka-aine.
Tattaririeskoista saa ruokaisan välipalan tai lisukkeen aterialle, kun niiden kylkeen valmistaa esimerkiksi pinkin paputahnan.
Nappaa ohje: Tattaririeskat ja pinkki paputahna – helppo leipäohje ja pirteä lisuke!
Katso myös video: Asiantuntija vinkkaa keinon oikaista lapsiperheen arkiruoanlaitossa
5:24Pakastealtaasta löytyy aarre!