Perunarieskat – helppo ja perinteinen resepti muutamasta raaka-aineesta
Julkaistu
Perunarieskat ovat iki-ihana klassikko! Peruna-keittokirjan (Readme 2019) tehnyt Sanna Mansikkamäki sanoo perunarieskojen valmistamisen olevan todella helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei Sannan mukaan voita mikään!
Perunarieskat, ainekset
- 5 dl valmista perunamuusia
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 dl ohrajauhoja
Valmistusohje
Perunarieskat valmistuvat näin:
- Sekoita perunasoseeseen suola, munat ja jauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lisänä vain voita.
Resepti: Sanna Mansikkamäki, Peruna-keittokirja (Readme 2019)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa