Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunarieskat – helppo ja perinteinen resepti muutamasta raaka-aineesta

rieska rieskat perunarieska
Shutterstock/ Liina Pajunen
Julkaistu 22.05.2020 14:24

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perunarieskat ovat iki-ihana klassikko! Peruna-keittokirjan (Readme 2019) tehnyt Sanna Mansikkamäki sanoo perunarieskojen valmistamisen olevan todella helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei Sannan mukaan voita mikään!

Perunarieskat, ainekset

  • 5 dl valmista perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ohrajauhoja

Valmistusohje

Perunarieskat valmistuvat näin: 

  1. Sekoita perunasoseeseen suola, munat ja jauhot. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele pyöreitä rieskoja pellille leivinpaperin päälle. 
  2. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lisänä vain voita. 

Resepti: Sanna Mansikkamäki, Peruna-keittokirja (Readme 2019)

Tuoreimmat aiheesta

Leipä