Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja. Testaa tätä huippusuosittua perunaruokaa!
Nyt kokataan jälleen arkea helpottavia suosikkiruokia! Arkiruokahitti-juttusarjan reseptien joukkoon mahtuu kaikenlaista aina kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi supersuosittua lohipastaa, Sadun mahtavia kalapuikkoja, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?
Nyt leivotaan suosikkiruokaa perunasta!
Lue myös: Asiantuntija kertoo, mistä ruoka-aineesta olisi syytä nyt luopua hintojen noustessa: "Ehdottomasti kannattaa..."
Perunarieskat: Muutaman raaka-aineen arkiruokahitti
Oletko sinäkin jo leiponut perunarieskoja? Perunarieskat olivat yksi vuoden 2020 haetuimmista resepteistä, kun poikkeuksellinen koronavuosi sai suomalaiset innostumaan kodeissaan leivonnasta.
Perunarieskat valmistetaan usein perunamuusin jämistä. Täydellisten perunarieskojen resepti löytyy muun muassa Sanna Mansikkamäen suositusta Peruna-keittokirjasta. Mansikkamäen Peruna-kirja valittiin vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi vuonna 2019.
– Perunarieskojen valmistus on niin helppoa. Tässä on ohje, joka palkitsee tekijänsä joka kerta. Lämmintä perunarieskaa ei voita mikään, Mansikkamäki hehkuttaa kirjassaan.
Perunarieskat voi syödä sellaisenaan voin kera, mutta niitä voi vallan hyvin käyttää myös tortillalettujen lailla ja täyttää haluamillaan täytteillä. Näin saat rieskoista helposti maukkaan arkiruoan.