Vaikka olutta on perinteisesti totuttu näkemään laseissa, tätä suosittua juomaa kannattaa kokeilla rohkeasti myös ruoanlaitossa.
Videolla Lehtinen näyttää, kuinka vehnäolut tarjoillaan näyttävästi.
Olutasiantuntija Anikó Lehtisen mukaan olut on monipuolinen juoma, joka soveltuu erinomaisesti myös ruoanlaittoon. Ruokaa valmistettaessa kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, millaista olutta ruokaansa kaataa. Erilaiset oluttyypit antavat ruokiin hyvinkin erilaista makua.
– Kun olutta käyttää ruoanvalmistuksessa, tärkeintä on käyttää olutta, jossa on mahdollisimman vähän humalaa, koska keittäminen vahvistaa humalan kitkeryyttä, Lehtinen vinkkaa.
Mitä vahvempi olut, sitä enemmän makua
Vaikka IPA-olut voi olla omiaan yön yli haudutettavassa nyhtöpossussa, kaikkiin liharuokiin tätä olutta ei kannata lähteä lisäämään. Humalan katkerat yhdisteet hajoavat nimittäin vasta yli kuuden tunnin haudutuksen jälkeen.
– Pahinta on kaksi kolme tuntia haudutusta, sillä tässä ajassa humalan maut ehtivät niin sanotusti tymäköityä, Lehtinen kertoo ja lisää, että väärä olutvalinta saattaa pilata hyvän ruon maun.
Alkon mukaan hyvä nyrkkisääntö on, että mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.
Vehnäolut antaa ruokaan happamuutta ja tuoreutta, tummat oluet tuovat ruokaan puolestaan tukevuutta ja karamellimaisuutta. Lager- ja ale-oluiden kohdalla maltaisuus antaa ruoalle makeutta ja hedelmällisyyttä.