Suomalainen kananmunatalo on tuonut markkinoille ainutlaatuisen innovaation; kaurakananmunat.
Laitilassa sijaitseva munatalo Munax on kehittänyt salaisen reseptin, missä kanoja ruokitaan räätälöidyllä rehureseptillä, ja näin ovat syntyneet kaurakananmunat.
Videon vinkillä erotat raa'an ja kypsän kananmuna helposti toisistaan. Artikkeli jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Kanojen rehu sisältää vähintään 30 prosenttia kotimaista korkealuokkaista kauraa. Kanojen ruokinnassa käytetty kaura sisältää paljon kuituja, mikä lisää myös kanojen hyvinvointia entisestään. Kanan syömä rehu on lisäksi läpikäynyt lämpökäsittelyn ja näin varmistaa kanoille maailman parhaan ruuan.
– Olemme ylpeitä, kun voimme tuottaa maailman parhaita munia lähialueen viljasta, ekologisesti modernia tekniikkaa hyväksikäyttäen. Näissä munissa maistuu kanojen hyvinvointi ja puhtaat suomalaiset maut, Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka kertoo.
Kauramunat tulevat tietyltä tilalta, Kanaxilta, Mynämäeltä.
Laadukas proteiini, joka pitää nälän poissa pitkään
Kaurakananmunia myydään K-kaupoissa ympäri Suomen. Kuluttajat ovat löytäneet hyvin tuotteen.
– Täytyy muistaa, että kananmuna on aivan huippuedullista, kun vielä miettii, miten laadukkaasta ravinnosta kananmunasta on kyse. Yksi kananmuna sisältää muun muassa 62 prosenttia B-12 vitamiinin ja 12 prosenttia D- vitamiinin päivittäisestä saantitarpeesta ja paljon laadukasta proteiinia, joka pitää nälän pitkään poissa, Munax Oy markkinointi- ja viestintäjohtaja Lisa Savola selventää.
Munax järjesti myös alkuviikosta We Love Eggs -kananmunaseminaarin, jossa kananmunatutkijat dosentti Jyrki Virtanen ja suosittu isobritannialainen biolääketieteen tutkija Bruce Griffin vahvistivat, että perusterve ihminen pystyy syömään kananmunaa sen verran, kun tulee syötyä.
LUE LISÄÄ AIHEESTA: Muistatko vielä "munalla töihin" -sloganin? Tutussa lauseessa on edelleen perää, muistuttavat asiantuntijat