Suomen paras hampurilaisravintola on jälleen valittu.
Hampurilaisiin erikoistunut Burger Lovers Finland -yhteisö sekä Pepsi järjestivät yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi. Ääniä annettiin tänä vuonna yli 20 000.
Suomen paras hampurilaisravintola 2024
- Grill Room Hankasalmi (9.56 %)
- The Van, Kotka (6.54 %)
- Bursalad, Hyvinkää (5.73 %)
- Boneless, useita ravintoloita pääkaupunkiseudulla (5.20 %)
- JJ's, Salo (4.26 %)
- Box Café Grill, Sipoo (3.79 %)
- We Got Burgers, Seinäjoki (3.66 %)
- Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3.35 %)
- Burgers & Wine, Helsinki (2.72 %)
- Burger5, Kuopio (2.53 %)
Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi 2024 äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi. Ravintola sai kymmenen prosenttia kaikista avoimen yleisöäänestyksen äänistä.
Toiseksi sijoittui viime vuoden ykkönen, kotkalainen The Van ja kolmanneksi Bursalad Hyvinkäältä.
Lue myös: Tässä on Suomen paras hampurilaisravintola 2023
Pieni punainen mökki muuttui Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi
Grill Room Hankasalmi sijaitse puoli tuntia Jyväskylästä Kuopion suuntaan. Ravintolaa pyörittää 29-vuotias Joni Laitila. Laitila haaveili omasta street food -ravintolasta ja päätös oli selvä, kun hän bongasi pienen punaisen mökin Ysitien varrella.
Aiemmin myös fine dining -ravintoloissa työskennellyt kokki päätyi isänsä avustuksella remontoimaan mökin ravintolaksi. Ensimmäiset burgerit tarjoiltiin äitienpäivänä 2022.
Sana erinomaisista hampurilaisista erikoisessa ympäristössä levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Viikoksi varatut raaka-aineet myytiin pian päivässä, ja kasvavan asiakasmäärän myötä Jonin sekä hänen isänsä Jukka Laitilan rinnalle tulivat tiimiin mukaan sisarukset Sanni, Emma ja Santeri Laitila, Jonin puoliso Milla Tervanen ja Jukan puoliso Olka.
Kahdessa vuodessa Grill Room Hankasalmi on saavuttanut smash-burgereillaan maineen Suomen parhaana hampurilaisravintolana.
Burgereita ilman turhaa kikkailua
Joni Laitila kertoo tiedotteessa parhaiden burgereiden salaisuuden piilevän muun muassa hyvissä raaka-aineissa.
Keskiviikkona 12.6. alkaa viides Burger Lovers Festival, joka muuttaa Helsingin Rautatientorin Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi.
– Liha ja vihannekset tulevat läheltä ja kaikki komponentit mietitään tarkkaan ilman turhaa kikkailua. Sämpylää hiottiin pitkään ja se ei ole ainoastaan hyvä, vaan juuri meidän hampurilaiseen sopiva.
Jukka Laitila on puolestaan rakentanut itse kasvattamistaan chileistä kastikkeen, joka ei polta, vaan antaa muille mauille buustia.
Joni Laitilan mukaan burgeriyhteisöllä on ollut valtava merkitys ravintolan suosiolle.
– Burger Loversit matkustavat pitkin poikin Suomea hyvän annoksen perässä ja lomareissut suunnitellaan burgerikartan kanssa. Meillekin on tultu Lapista ja pääkaupunkiseudulta ihan vain syömään ja kokeilemaan burgeriamme, kiittelee ravintoloitsija.
Lue myös: Burgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"
Lähde: Burger Lovers