Broilerista on tullut tärkeä osa suomalaisten grillaamista.
Suomalaiset suosivat ruoanlaitossa etenkin broilerinfileetä. Filee oli kuluneen kesän myydyin broilerituote.
– Ohuet fileepihvit ja siivet olivat suosituimpia grillituotteita broilerissa, HKScan Finlandin markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo.
Myös Atrialla filee on tehnyt eniten kauppansa.
– Broilerinfilee on siipikarjassa edelleen grillien kunkku. Naturellien fileiden viime vuosien kova kasvu on taittunut. Kasvussa tänä kesänä olivat pintamaustetut ja uudentyyppiset ”kirkasmarinoidut” fileet. Broilerinfileestä erityisesti sisäfileiden suosio on ollut positiivinen yllätys, Atrian tiedottaja Marja Latvatalo kertoo.
Latvatalon mukaan broilerin reisiosien myynti jatkaa kasvuaan.
– Reisiosan vahvuutena on grillissä rasvaisempi lihas, joka säilyttää mehukkuutensa, eikä kuivu grillissä taitamattomankaan kokin käsissä. Myös luullisia paloja, kuten koipia, siipiä ja reisipaloja löytyy yhä useammasta grillistä, hän sanoo.
Broilerista on tullut suomalaisten perusgrillattavaa melko nopeasti.
– Broileri on suurimmassa kasvussa ollut grillaustuoteryhmä, Mikko Järvinen sanoo.