Grillimakkaran haastaja! Suomalaisilla on uusi grillilihasuosikki

grilli grillaus
Suomalaiset ovat innostuneet broilerin grillaamisesta. Kuvituskuva. Shutterstock

Grillaaminen on Suomessa valtavan suosittua erityisesti kesäisin. Grilliin sujahtaa enenevissä määrin muutakin kuin perinteistä grillimakkaraa.

Kesän grillikausi on Suomessa jouluakin suurempi ruokasesonki. Atrian mukaan erilaista grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä. Tämä tarkoittaa noin 42 euron edestä grilliruokaa yhtä aikuista suomalaista kohden.

Määrät selviävät NielsenIQ-tietokannasta, jossa 5000 suomalaista taloutta skannaa ostoksensa.

Grillimakkara on säilyttänyt suurimman asemansa grilliherkkujen suosikkina vuodesta toiseen. Kesäisin grillimakkaroita myydään noin 40 miljoona euron ja 6,2 miljoonan kilon edestä. Tämä tarkoittaa noin 1,5 kiloa grillimakkaraa aikuista suomalaista kohti.

Kanafileet haastavat grillimakkaran

Grillimakkaran rinnalle on noussut kuitenkin yksi selkeä haastaja: Atrian mukaan kanafileet lähestyvät makkaroiden suosiota. Niitä myydään 36 miljoonan euron ja 3,1 miljoonan kilon edestä.

Broilerin suosio suomalaisten lautasilla on muutenki kasvanut viime vuosien aikana. Kuten syksyllä 2023 kerroimme, Suomessa on nyt todellinen kanabuumi, mikä näkyy tilastoissa sekä ruokailmiöissä.

Jos haluat varmasti mehevää broileria grillissä, kannattaa valita fileitä rasvaisempi ruhonosa. HK:n grillikokit vinkkasivat MTV Uutisille muutama vuosi sitten takuuvarman grillibroileriohjeen. Taatusti mehevän lopputuloksen saat, kun grillaat esikypsennettyjä broilerin koipireisiä.

Katso myös: Näin teet elämäsi parasta grillibroileria

Näin teet elämäsi parasta broileria grillissä – takuuvarma niksi 1:00
Katso vinkit mehevän broilerin grillaamiseen.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!