Grillaaminen on Suomessa valtavan suosittua erityisesti kesäisin. Grilliin sujahtaa enenevissä määrin muutakin kuin perinteistä grillimakkaraa.
Kesän grillikausi on Suomessa jouluakin suurempi ruokasesonki. Atrian mukaan erilaista grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä. Tämä tarkoittaa noin 42 euron edestä grilliruokaa yhtä aikuista suomalaista kohden.
Määrät selviävät NielsenIQ-tietokannasta, jossa 5000 suomalaista taloutta skannaa ostoksensa.
Grillimakkara on säilyttänyt suurimman asemansa grilliherkkujen suosikkina vuodesta toiseen. Kesäisin grillimakkaroita myydään noin 40 miljoona euron ja 6,2 miljoonan kilon edestä. Tämä tarkoittaa noin 1,5 kiloa grillimakkaraa aikuista suomalaista kohti.
Lue myös: Tiesitkö? Tämä yksityiskohta paljastaa laadukkaan lihan kaupassa
Kanafileet haastavat grillimakkaran
Grillimakkaran rinnalle on noussut kuitenkin yksi selkeä haastaja: Atrian mukaan kanafileet lähestyvät makkaroiden suosiota. Niitä myydään 36 miljoonan euron ja 3,1 miljoonan kilon edestä.
Broilerin suosio suomalaisten lautasilla on muutenki kasvanut viime vuosien aikana. Kuten syksyllä 2023 kerroimme, Suomessa on nyt todellinen kanabuumi, mikä näkyy tilastoissa sekä ruokailmiöissä.
Jos haluat varmasti mehevää broileria grillissä, kannattaa valita fileitä rasvaisempi ruhonosa. HK:n grillikokit vinkkasivat MTV Uutisille muutama vuosi sitten takuuvarman grillibroileriohjeen. Taatusti mehevän lopputuloksen saat, kun grillaat esikypsennettyjä broilerin koipireisiä.
Katso myös: Näin teet elämäsi parasta grillibroileria
1:00