Suomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillata
Kokki neuvoo, miten broilerista saa grillissä mehevää.
Grillikesä on Suomen suurin ruokasesonki, jonka aikana kuluu niin rahaa kuin lihaakin.
Atrian Grillaus Suomessa -tutkimuksen mukaan grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä.
Sekä Atrian, että HKScanin grillaustutkimusten mukaan suosituin grillattava on makkara, mutta grillilihoista ykköspaikkaa pitää broileri.
Broilerileikkeet saattavat olla osalle kuitenkin haastavia grillattavia, sillä siitä saa helposti kuivia ja turhan rapsakoita.
Vinkit broilerin grillaamiseen
Kokki Kira Weckman kertoi HKScanin grillikevään avajaistilaisuudessa, että lihan maustaminen ja marinointi ennakkoon voi tehdä broilerista mureampaa.
– Auttaa siinä, että [broilerileikkeet] pysyvät mehevimpänä. Helpompi onnistua, Weckman toteaa.
Weckmanin mukaan olisi hyvä, jos grillissä voisi pitää toisen puolen kuumempana ja toisen puolen hieman miedommalla lämmöllä.
– Ottaa kivat raidat tai värit pintaan kuumemmalla puolella ja sitten voi kypsentää loppuun vähän miedommalla lämmöllä, niin ne eivät mene kuivaksi.
Grillaus – Suomen suurin ruokasesonki -tutkimuksen tiedot tuotteista ja volyymeistä perustuvat NeilsenIQ-tietokantaan, johon 5000 suomalaista taloutta on skannannut omat ostoksensa.
HKScanin teettämään, Crowstin toteuttamaan grillaustutkimukseen vastasi 800 henkilöä kesällä 2023.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"