Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillata

1:21img
KATSO MYÖS: Näin grillaat raakamakkaran.
Julkaistu 01.05.2024 09:44

Emmi Niiniaho

Kokki neuvoo, miten broilerista saa grillissä mehevää.

Grillikesä on Suomen suurin ruokasesonki, jonka aikana kuluu niin rahaa kuin lihaakin.

Atrian Grillaus Suomessa -tutkimuksen mukaan grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä.

Sekä Atrian, että HKScanin grillaustutkimusten mukaan suosituin grillattava on makkara, mutta grillilihoista ykköspaikkaa pitää broileri.

Broilerileikkeet saattavat olla osalle kuitenkin haastavia grillattavia, sillä siitä saa helposti kuivia ja turhan rapsakoita.

Lue myös: Saako taloyhtiön pihalle viritellä grillin tai paljun? Asiantuntija vastaa

Vinkit broilerin grillaamiseen

Kokki Kira Weckman kertoi HKScanin grillikevään avajaistilaisuudessa, että lihan maustaminen ja marinointi ennakkoon voi tehdä broilerista mureampaa.

– Auttaa siinä, että [broilerileikkeet] pysyvät mehevimpänä. Helpompi onnistua, Weckman toteaa.

Weckmanin mukaan olisi hyvä, jos grillissä voisi pitää toisen puolen kuumempana ja toisen puolen hieman miedommalla lämmöllä. 

– Ottaa kivat raidat tai värit pintaan kuumemmalla puolella ja sitten voi kypsentää loppuun vähän miedommalla lämmöllä, niin ne eivät mene kuivaksi.

Grillaus – Suomen suurin ruokasesonki -tutkimuksen tiedot tuotteista ja volyymeistä perustuvat NeilsenIQ-tietokantaan, johon 5000 suomalaista taloutta on skannannut omat ostoksensa. 

HKScanin teettämään, Crowstin toteuttamaan grillaustutkimukseen vastasi 800 henkilöä kesällä 2023.

Lue myös: Teetkö näin makkaralle ennen grillaamista? Tärkeä neuvo: "Ei kannata laittaa…"

Lue myös: Yleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan väärä

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus