Suomen suosituin grilliliha kypsennetään usein liian kuivaksi – näin broileri kannattaa grillata

Tavallisen grillimakkaran ja raakamakkaran ero: Näin grillaat raakamakkaran 1:21 Tavallisen grillimakkaran ja raakamakkaran ero: Näin grillaat raakamakkaran
KATSO MYÖS: Näin grillaat raakamakkaran.

Kokki neuvoo, miten broilerista saa grillissä mehevää.

Grillikesä on Suomen suurin ruokasesonki, jonka aikana kuluu niin rahaa kuin lihaakin.

Atrian Grillaus Suomessa -tutkimuksen mukaan grillausruokaa myydään noin 170 miljoonalla eurolla kesässä.

Sekä Atrian, että HKScanin grillaustutkimusten mukaan suosituin grillattava on makkara, mutta grillilihoista ykköspaikkaa pitää broileri.

Broilerileikkeet saattavat olla osalle kuitenkin haastavia grillattavia, sillä siitä saa helposti kuivia ja turhan rapsakoita.

Vinkit broilerin grillaamiseen

Kokki Kira Weckman kertoi HKScanin grillikevään avajaistilaisuudessa, että lihan maustaminen ja marinointi ennakkoon voi tehdä broilerista mureampaa.

– Auttaa siinä, että [broilerileikkeet] pysyvät mehevimpänä. Helpompi onnistua, Weckman toteaa.

Weckmanin mukaan olisi hyvä, jos grillissä voisi pitää toisen puolen kuumempana ja toisen puolen hieman miedommalla lämmöllä. 

– Ottaa kivat raidat tai värit pintaan kuumemmalla puolella ja sitten voi kypsentää loppuun vähän miedommalla lämmöllä, niin ne eivät mene kuivaksi.

Grillaus – Suomen suurin ruokasesonki -tutkimuksen tiedot tuotteista ja volyymeistä perustuvat NeilsenIQ-tietokantaan, johon 5000 suomalaista taloutta on skannannut omat ostoksensa. 

HKScanin teettämään, Crowstin toteuttamaan grillaustutkimukseen vastasi 800 henkilöä kesällä 2023.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!