Superhelppo kastike kalalle kuin kalalle – kalastusopas Tomin takuuvarma ohje
Helppo kastike kalalle kuin kalalle valmistuu muutamasta raaka-aineesta, vinkkaa kalastusopas.
Kerroimme torstaina kotkalaisen kalastusopas Tomi Zerhatin ahvenvinkeistä. Vuodessa yli 200 päivää kalastuksen parissa viettävä Zerhat rakastaa kotimaista ahventa.
– Mielestäni ahven on ihan ykköskala. Monet sanovat, että kuha on ykkönen, mutta mielestäni ahven on maukkaampaa, Zerhat kertoi Visit Kotka-Haminan järjestämällä kalastusretkellä.
Helppo kastike kalalle
Kalaekspertti jakoi myös ohjeen kastikkeeseen, joka kerää joka kerta maistajilta kehuja. Tämä kalan kuin kalan lisukkeeksi tarkoitettu soosi on todella helppo valmistaa.
Oliiviöljypohjaisen kastikkeen salaisuus piilee lehtipersiljassa ja valkosipulissa.
– Lisäksi laitetaan ihan vähän sitruunaa, mutta ei saa laittaa liikaa. Kastike on hyvin yksinkertainen.
Zerhatin mukaan yrttinen kastike sopii mainiosti myös perunoille.
Tomin yrttinen kalakastike:1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna |
Lue myös: Nyt kannattaa syödä tätä vähärasvaista ja maukasta kalaa! Oli myös Martti Ahtisaaren lempiruokaa
Katso myös: Martat vinkkaavat, miten kokkaat kotona "kalapuikkojen korvaajia"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti