Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kreikkalaiset paistetut perunat

Paistetut perunat
Paistettuja perunoita. Kuva: ShutterstockShutterstock
Julkaistu 15.02.2022 07:54

MTV LIFESTYLE

The New York Times esittelee kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä.

Ainekset

  • 1,25 dl kanalientä (tai vettä)
  • 1,25 dl oliiviöljyä
  • 1,25 dl sitruunan mehua (3-4 sitruunaa)
  • 1 rkl suolaa
  • 1,5 kg perunaa lohkottuna (Yukon gold, rosamunda, puikulaperuna)
  • (1 rkl oreganoa)
  • sormisuolaa ja mustapippuria tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Yhdistä isossa reunallisessa uunivuoassa kanaliemi, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola.
  3. Pilko pestyt perunat lohkoiksi. Laita lohkotut perunat vuokaan ja pyörittele nesteessä. Asettele perunat leikkauspinta alaspäin vierekkäin. Ripottele päälle oreganoa halutessasi.
  4. Paista perunoita noin 50-60 minuuttia uunnissa, kunnes ne ovat kypsiä ja päältä paahtuneita. Kääntele paistamisen puolessa välissä. Ripottele päälle mustapippuria ja sormisuolaa. 

Ohje: New York Times

Tuoreimmat aiheesta

Perunat