Kreikkalaiset paistetut perunat
Julkaistu
The New York Times esittelee kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 10min
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1,25 dl kanalientä (tai vettä)
- 1,25 dl oliiviöljyä
- 1,25 dl sitruunan mehua (3-4 sitruunaa)
- 1 rkl suolaa
- 1,5 kg perunaa lohkottuna (Yukon gold, rosamunda, puikulaperuna)
- (1 rkl oreganoa)
- sormisuolaa ja mustapippuria tarjoiluun
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Yhdistä isossa reunallisessa uunivuoassa kanaliemi, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola.
- Pilko pestyt perunat lohkoiksi. Laita lohkotut perunat vuokaan ja pyörittele nesteessä. Asettele perunat leikkauspinta alaspäin vierekkäin. Ripottele päälle oreganoa halutessasi.
- Paista perunoita noin 50-60 minuuttia uunnissa, kunnes ne ovat kypsiä ja päältä paahtuneita. Kääntele paistamisen puolessa välissä. Ripottele päälle mustapippuria ja sormisuolaa.
Ohje: New York Times
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku