Tätä et tiennyt Piña Colada -drinkistä: Nykypäivän baarihittiin lisätään jotain, mitä alkuperäisestä puuttui
Hilton-hotelliketju täyttää sata vuotta ja sen pitkään historiaan mahtuu monta virstanpylvästä. Muun muassa kuuluisa cocktail Piña Colada kehiteltiin erään hotellin baarimikon toimesta.
Ikonisen Hilton-hotelliketjun tarina sai alkunsa sata vuotta sitten Texasin Ciscossa tehdyistä hotellikaupoista. Nyt ketjuun kuuluu yli 5 700 hotellia ja 17 tuotemerkkiä 113 maassa. Hilton viettää 100-vuotisjuhlaansa 31. toukokuuta.
Piña Colada kehiteltiin Hilton-hotellissa – ei sisältänyt aluksi edes alkoholia
Ensimmäinen maailmanlaajuinen hotelliketju Hilton on aina ollut hotellialan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Moni yhä käytössä olevista hotellialan innovaatioista on alun perin lähtöisin Hilton-hotelleista. Hiltonissa oli maailman ensimmäisenä hotelliketjuna muun muassa minibaarit, hissit, tietokonepohjainen varausjärjestelmä sekä televisiot huoneissa.
Jopa maailmankuulu Piña Colada -juoma on syntynyt erään Hilton-hotellin baarimikon kokeilujen tuloksena. Juoma kehiteltiin Caribe Hilton -hotellissa Puerto Ricossa vuonna 1954. Hotellin baarimikkona työskenteli tuolloin Ramon “Monchito” Marrero, jota tarinan mukaan pyydettiin luomaan nimikkodrinkki hotellin Beachcomber-rantabaarille.
– Aluksi juoma oli vain sekoitus kookoskermaa ja ananasmehua. Rommia ei ollut, joten juomaa kutsuttiin "virkistäjäksi". Tuohon aikaan saarella ei ollut tehosekoittimia, joten Marrero valmisti aluksi juoman shakerissa. Myöhemmin, kun blenderit tulivat, juomaan lisättiin rommia ja jäämurskaa. Siitä tuli todella suosittu, Caribe Hiltonin hotellinjohtaja Pablo Torres kertoo CNN Travel -sivustolle.
Caribe Hilton kärsi suuria vaurioita vuoden 2017 Irma ja Maria -hurrikaaneissa ja joutui sulkemaan ovensa joksikin aikaa. Nyt hotelli on taas täydessä toiminnassa ja rantabaarista voi tilata aidon ja alkuperäisen Piña Coladan.
Piña Colada – hotelli Hilton Cariben aito resepti
6 cl rommia
3 cl kookoskermaa
3 cl vispikermaa
12 cl ananastäysmehua
1,2 dl jäämurskaa
Sekoita rommi, kookoskerma, vispikerma ja ananasmehu blenderissä. Lisää joukkoon jäämurska ja sekoita 15 sekunnin ajan. Tarjoile Piña Colada 3,5 desilitran vetoisesta lasista ja koristele tuoreella ananaksella ja kirsikalla.
Lähde: Hilton, CNN
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno