Tätäkö on tulevaisuuden "lihansyönti"? Testasimme 3D-printattua kasvipohjaista lihaa, joka rantautuu nyt Suomeen

KATSO VIDEO: Testissä 3D-printattu kasvipohjainen liha: Maistuuko samalta kuin aito liha?

Ruoantuotannon tulevaisuus puhuttaa erityisesti näinä haastavina aikoina maailmassa. Syömmekö tulevaisuudessa yhä enemmän laboratoriossa syntyneitä tuotteita? Testasimme Suomen markkinoille saapuvan uutuuden, 3D-printatun kasvipohjaisen lihan.

Hotelli- ja ravintola-alan Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa esiteltiin Suomen markkinoille saapuva 3D-printattu kasvipohjainen liha.

Kyseessä on kasviperäisten tuotteiden sarja, jossa pyritään jäljittelemään niin lihan makua, tuoksua kuin rakennettakin. Mitään eläinperäistä tuotteissa ei kuitenkaan ole, eivätkä ne sisällä antibiootteja tai kolesterolia.

Voisiko kasvipohjainen tuote korvata tulevaisuudessa kokonaan lihan?


Miltä maistuu täysin kasvipohjainen "flank steak" tai lihapihviä jäljittelevä kasvipohjainen burgeripihvi? Selvitimme, miten ja mistä 3D-printattu kasvipohjainen liha valmistetaan ja miltä se maistuu. Katso video jutun yltä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat