Poimi vinkit siihen, kuinka mandariinit voi säilöä tulevaa kesää varten!
Mandariineja on mukavasti tarjolla Suomessa aina talvisin, mutta kesällä ne eivät ole usein läheskään yhtä herkullisia. Säilömällä mandariinit sokeriveteen niiden käyttöikää voi pidentää jopa yhdeksään kuukauteen.
Säilötyt mandariinit
mandariineja
vettä
sokeria
1. Keitä säilöntää varten varaamasi purkit, jotta niihin ei jää haitallisia bakteereja.
2. Kuori mandariinit ja erottele niiden lohkot irrallisiksi. Kuoritut mandariinit voi säilöä myös sellaisenaan, mutta niitä on helpompi hyödyntää myöhemmin olohkoina.
3. Täytä purkit mandariinilohkoilla noin puoliväliin saakka.
4. Lisää kattilaan vettä ja sokeria suhteessa 2:1. Jos käytät kuusi desilitraa vettä, lisää veden joukkoon siis kolme desilitraa sokeria. Keitä seosta keskilämmöllä sekoittaen koko ajan. Kun seos kiehuu, kaada se purkkiin mandariinilohkojen joukkoon.
5. Sulje purkit tiiviisti. Keitä purkkeja vielä noin 15 minuutin ajan.
6. Tarkista lopuksi, että purkit on suljettu kunnolla. Mandariinien pitäisi säilyä käyttökelpoisina jopa yhdeksän kuukautta – eli sopivasti seuraavaan talveen saakka!
Osittainen lähde: Arctic Garden Studio -blogi