Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä. Nappaa ohje!
Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä valmistaa vapuksi, jos käymisprosessin suorittaa huoneenlämmössä.
Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:
Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat
Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima. Nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin.
– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.
Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi.
Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen
Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:
0:52