Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Itse tehty sima: Vielä ehdit tehdä vappusiman – katso helppo ohje

sima_4_D8S8944-Edit
Sima kuuluu vappuun! Nappaa perinteinen ja helppo ohje. Hellapoliisi / Kati Jaakonen
Julkaistu 26.04.2021 16:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä. Nappaa ohje!

Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä valmistaa vapuksi, jos käymisprosessin suorittaa huoneenlämmössä.

Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:

Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat

Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima. Nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin. 

– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.

Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi. 

Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen

Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:

0:52img

Tuoreimmat aiheesta

Sima