Vielä ehdit tehdä siman vapuksi – nappaa helppo ohje
Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä. Nappaa ohje!
Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä valmistaa vapuksi, jos käymisprosessin suorittaa huoneenlämmössä.
Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:
Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat
Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima. Nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin.
– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.
Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi.
Artikkeli on uusinta viime vuodelta.
Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen
Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku