Perunalastut kuuluvat monen lempiherkkuihin, mutta sipsit voi pienellä vaivalla korvata huomattavasti terveellisemmillä napostelupaloilla, kuten ruistikuilla.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen kertoo tuoreessa kirjassaan Leipäherkut, kuinka rapeat ruistikut valmistuvat kaapista usein jo valmiiksi löytyvistä raaka-aineista. Leipätikkujen valmistamiseen ei tarvitse muuta kuin ruisleipää, öljyä ja valkosipulinkynsiä.
Ruistikut
4 ruisleipää suikaleina
0,5 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
Leikkaa ruisleipäviipaleet suikaleiksi. Laita ne leivinpaperille vuoratulle uunipellille.
Pirskottele pinnalle öljyä ja hienonnettua valkosipulia.
Paahda 225–250-asteisessa uuniss, kunnes leipäsuikaleet ovat rapeita.
Lähde: Kati Jaakonen: Leipäherkut, Readme.fi 2015