Terveellisempi vaihtoehto sipseille – tarvitset vain kolme raaka-ainetta
Perunalastut kuuluvat monen lempiherkkuihin, mutta sipsit voi pienellä vaivalla korvata huomattavasti terveellisemmillä napostelupaloilla, kuten ruistikuilla.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen kertoo tuoreessa kirjassaan Leipäherkut, kuinka rapeat ruistikut valmistuvat kaapista usein jo valmiiksi löytyvistä raaka-aineista. Leipätikkujen valmistamiseen ei tarvitse muuta kuin ruisleipää, öljyä ja valkosipulinkynsiä.
Ruistikut
4 ruisleipää suikaleina
0,5 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
Leikkaa ruisleipäviipaleet suikaleiksi. Laita ne leivinpaperille vuoratulle uunipellille.
Pirskottele pinnalle öljyä ja hienonnettua valkosipulia.
Paahda 225–250-asteisessa uuniss, kunnes leipäsuikaleet ovat rapeita.
Lähde: Kati Jaakonen: Leipäherkut, Readme.fi 2015
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka