Vappu Pimiä kannustaa tuunaamaan rohkeasti sämpylätaikinaa.
Vappu Pimiä kertoi ruokavinkkejään Vappu jouluna -kirjansa (Otava 2024) julkistamistilaisuudessa lokakuun lopussa. Vappu on intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja ja jakaa säännöllisesti kokkausvinkkejään myös sosiaalisen median seuraajilleen.
Vappu kertoi tilaisuudessa oppineenasa viime vuosien aikana hifistelemään hieman keittiössään jauhoilla.
– OIen hankkinut esimerkiksi kakkuvehnäjauhoja. Olen ennen ollut sellainen, että minulla on vain yksi jauhopussi kaapissa.
Lue myös: Jouluruoat pakastimesta! Vappu Pimiän näppärää vinkkiä kannattaa nyt noudattaa
Sämpylätaikinaan rohkeasti jauhopussien jämiä
Yksi MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen suosituimmista ruokaohjeista on Vappu Pimiän yön yli -sämpylöiden resepti. Vappu leipoo näitä sämpylöitä usein itse ja vaihtelee taikinan sisältöä sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
– Ihmisille kertyy niitä jauhopussien jämiä kaappeihin, niin sämpylätaikinaan voi tyhjentää huoletta kaikkia jämiä. Älkää jännittäkö sitä, että voikohan tätä laittaa, Vappu neuvoo.
Jauhopussien yhdistäminen on myös ruokahävikin kannalta viisas teko ja rahaa säästyyy, kun jämiä ei mene roskiin.
Ainoastaan yksi asia kannattaa pitää mielessä sämpylätaikinaa tehdessä:
– Mielestäni vehnäjauhoja pitää olla jonkun verran sitkon takia, mutta sekaan voi kokeilla muuta, niin saa aina vähän erilaisia sämpylöitä.
Kokeile kotona: Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
Lue myös: Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"
Katso video:Vappu Pimiän superhelpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia"
7:56