Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit -kirjasta löytyy helppo lisukevinkki päivällispöytään.
Jos makaroni ja riisi kyllästyttävät ja perunallekin olisi mukava löytää jokin korvaava vaihtoehto, kokeile herkullisia bataattiviipaleita.
Bataattiviipaleet uunissa
2 suurta pitkänomaista bataattia
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
Maldon-suolaa
Tee näin:
Harjaa bataatit puhtaiksi ja leikkaa niistä noin 1 1/2 senttimetrin viipaleita. Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään ja sivele bataattiviipaleet seoksella molemmin puolin. Ripottele päälle Maldon-suolaa.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Sumari vinkkaa kirjassaan, että bataattiviipaleiden kera maistuvat esimerkiksi jauhelihapihvit ja salaatti.
Lähde: Hanna Sumari: Pienet suuret reseptit
KATSO MYÖS RESEPTIT: