Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiesitkö? Näin saat graavattua lohen nopeasti – "otetaan kaikki konstit käyttöön"

7:56img
Julkaistu 04.12.2017 09:06

MTV LIFESTYLE

Kokki Marcos Gois opasti Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa, miten lohi graavataan pikaisesti.

Haluatko hyvää graavilohta nopeasti? Lohi graavaantuu jääkaapissa muutamassa tunnissa, jos sen hautaa kunnolla suola-sokeriseokseen, vinkkaa Makujen aamu -ohjelman kokki Marcos Gois.  

–  Moni ehkä levittää vaan graavin sille kalan toiselle puolelle ja nahan kiinni. Se on aika helppo ja mukava leikata, Marcos Gois kertoo.

Pikagraavattu lohi valmistuu kuitenkin ilman nahkaa.

–  Nyt otetaan kaikki konstit käyttöön ja nopeutetaan prosessia. Tehdään suolasta ja sokerista peti ja sitten levitetään loppu graavi krouvisti päälle, mahdollisimman tasaisesti. Myös kalan päätyihin laitetaan seosta. Haudataan se kala sinne kunnolla, hän jatkaa.

Tämän jälkeen kala laitetaan jääkaappiin tekeytymään 2-3 tunniksi.

resepti