Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.
Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.
Naposteltavat:
1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)
Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä
2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)
Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää
3. Vaaleat piparit murotaikinasta
Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria
4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä
Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä