Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin
Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!
Pikagraavattu lohi
- 500 g nahatonta lohifileetä
- 100 g suolaa
- 100 g sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina
Sinappi-tilli dressing
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl Dijon- sinappia
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisäksi
- Lehtikaalinlehtiä
- Sydänsalaatti
- Hapankorppua tms
Valmistusohje
Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.
Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.
Naposteltavat:
1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)
Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä
2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)
Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää
3. Vaaleat piparit murotaikinasta
Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria
4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä
Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka