Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin

Pikagraavattu lohi
MTV

Tämä graavilohi syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta esimerkiksi lehtikaalin- tai sydänsalaatinlehdeltä nautittuna. Nappaa myös naposteluvinkit itsenäisyyspäivään!

Pikagraavattu lohi

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g suolaa
  • 100 g sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuina

Sinappi-tilli dressing

  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl Dijon- sinappia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • Lehtikaalinlehtiä
  • Sydänsalaatti
  • Hapankorppua tms

Valmistusohje

Sekoita suola, sokeri, sitruunankuori ja fenkolinsiemenet. Laita astian pohjalle puolet suola-mausteseoksesta ja nosta lohipala sen päälle. Lisää loppu suolaseos lohifileen päälle ja hiero myös sivuille, jotta kala graavaantuu tasaisesti kauttaaltaan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin 2-3 tunniksi. Huutele tämän jälkeen kala kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Tarjoile ohuina viipaleina lehtikaali- tai sydänsalaattikuppien täytteenä ja viimeistele sinappi-dressingillä.

Dressing: lisää sokeri, sinappi, suola, etikka ja mustapippuri sauvasekoittimen mentävään astiaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon hienonnettu tilli.

Naposteltavat:  

1. Nopeat tryffelipallot (blenderissä)

Valmista kuivakakkua
1 dl kookosöljyä/ voita
1 dl tomusokeria
0,5 dl manteleita
strösseleitä

2. Viikuna-sinihomejuustopiiraat (voitaikinasta)

Torttutaikinalevyjä
1 kananmuna
viikunoita
hunajaa
sinihomejuustoa
saksanpähkinää

3. Vaaleat piparit murotaikinasta

Murotaikinaa
Piparkakkumuotteja
Marmeladia
Sokeria

4. Uunidippijuusto, pähkinöitä, hunajaa ja grissinejä

Valkohomejuusto puurasiassa
Hunajaa
Pähkinöitä
Valmiita grissinejä


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!