Ota selvää, mitkä ruoka-aineet tekevät hyvää aivojen terveydelle!
Parhaimmillaan terveellinen ruokavalio edistää myös aivojen terveyttä – ja voi saada ajatuksetkin kulkemaan sutkakammin. Lue lista ja varjele aivojasi syömällä jatkossa entistä terveellisemmin.
Saksanpähkinät
Espanjassa tehdyn tutkimuksen mukaan jo kourallinen saksanpähkinöitä voi auttaa parantamaan muistia. Hyviä rasvoja sisältävien pähkinöiden uskotaan parantavan neuronien toimintaa aivoissa.
Kahvi
Hyviä uutisia kahvin ystäville! Tutkimusten mukaan jo 20–30 milligrammaa kofeiinia voi auttaa käyttämään aivojen kapasiteettia hetkellisesti paremmin hyväksi. Monen yllätykseksi tämä määrä ei vastaa useampaa kahvikupillista päivässä, vaan jo vajaasta kupillisesta voi saada tavoiteltuja vaikutuksia.
Kala
Kalaa on pidetty kautta aikojen erityisen terveellisenä herkkuna esimerkiksi sen sisältämien omega3-rasvahappojen vuoksi. On saatu viitteitä jopa siitä, että niillä, joilla on tavallista vähemmän omega3-rasvahappoja veressään, on muita pienemmät aivot.
Pinaatti
Kippari-Kalle saa voimansa pinaatista, mutta pinaatin sisältämä magnesium voi auttaa myös tavallisia ihmisiä suoriutumaan haasteista paremmin. Magnesiumpitoinen pinaatti laajentaa verisuonia ja helpottaa veren virtaamista kehossa. Tämä vaikuttaa positiivisesti myös aivojen toimintaan.
Oliiviöljy
Historian saatossa oliiviöljy on liitetty useisiin erilaisiin terveysvaikutuksiin. Sen on todettu tekevän hyvää myös aivojen toiminnalle.
Pellavansiemenet
Pienikokoiset pellavansiemenet tekevät sisältämiensä kuitujen ja proteiinien vuoksi hyvää myös aivoille.
Simpukat
Simpukoiden terveyshyödyistä puhuttaessa mielipiteet usein jakautuvat. Simpukat sisältävät kuitenkin B12-vitamiinia, jolla on erilaisia positiivisia vaikutuksia terveydelle ja erityisesti aivojen toiminnalle.
Parsa
Yksi masennukseenkin yhdistetty fysiologinen puutostila on foolihapon puute. Parsassa mielialaa parhaimmillaan nostattavaa foolihappoa on muiden ravinteiden ohella paljon.
Marjat
Marjoilla on todettu olevan tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Tämän vuoksi epäillään, että marjojen avulla saattaa olla mahdollista vaikuttaa jopa Parkinsonin taudin puhkeamisen estämiseen.
Marjat
Marjoilla on todettu olevan tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia. Tämän vuoksi epäillään, että marjojen avulla saattaa olla mahdollista vaikuttaa jopa Parkinsonin taudin puhkeamisen estämiseen.
Lähde: Mitt Kök