Paras makkarakeitto! Kari Aihisen versio veti maistajan hiljaiseksi: "Ihan älyttömän hyvää"
Keittiömestari Kari Aihinen opasti tuoreessa Kaappaus keittiössä -jaksossa, miten tehdään parasta makkarakeittoa.
Katso videolta Kapen vinkit makkarakeiton valmistamiseen!
Supersuositun Kaappaus keittiössä -ohjelman uusi tuotantokausi pärähti käyntiin MTV3-kanavalla syyskuun alussa. Kauden ensimmäisessä jaksossa nähtiin, kun keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi pakastepizzaruokavalioon jämähtäneet lahtelaisen Timon keittiön.
– Ruokavalioni on hyvin yksipuolinen. Olen viimeiset kolme vuotta syönyt pääsääntöisesti pakastepizzoja. Helppo, nopea ja vaivaton. Ei tarvitse kuin uuni päälle ja pitsa uuniin ja taas pystyy tekemään jotain muuta sillä väliä, Timo kertoi.
Lue lisää: Lahtelainen Timo on syönyt vuosia pelkkää pakastepitsaa – tämä näky saa Kari Aihisenkin sanattomaksi
Näin tehdään parasta makkarakeittoa
Jaksossa Kape opetti Timoa kokkaamaan yksinkertaista mutta takuuvarmasti herkullista kotiruokaa. Ruoanlaitto aloitettiin perinteisestä makkarakeitosta.
– Tehdään sellainen makkarakeitto, että laitetaan paljon sipulia ja juureksia, ja tehdään se lihaliemeen. Totta kai, minun makkarakeittoon aina makkarat paistetaanm, eli voita pannuun ja paistetaan makkarat kauniin värisiksi, Kape neuvoi.
Makkarakeiton valmistaminen sujui sukkelasti ja se jätettiin hellalle porisemaan. Kun juurekset ja perunat kypsyivät, jätettiin soppa vielä tekeytymään hetkeksi. Loppujen lopuksi Timo yllättyi, miten herkullista perinteinen kotiruoka oli verrattuna eineksiin.
–Ihan älyttömän hyvää! Onhan tämän päiväisillä ruoilla kuin yö ja päivä eroa pakastepizzoihin. Ei houkuta milään tavalla se pakastepizza enää, Timo totesi.
Nappaa ohje: Paras makkarakeitto Kari Aihisen tapaan
Katso myös kaikki Kaappaus keittiössä -jakson reseptit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"