Moni säilyttää tomaatit jääkaapissa, vaikka näin ei kannattaisi oikeasti tehdä.
Floridan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että jääkaapin lämpötilassa tomaattien maku heikkenee. Maun heikkeneminen jääkaapissa liittyy muutoksiin sen DNA:ssa, jotka aiheutuvat kylmästä lämpötilasta.
Tutkimuksessa tomaatteja säilytettiin viikko kylmässä (noin neljässä asteessa) ja sen jälkeen tomaatit siirrettiin toipumaan huoneenlämpöön (noin 20 asteeseen.) Tomaatit menivät kylmässä ikään kuin shokkiin, eikä edes kokonainen vuorokausi lämpimässä auttanut maun palautumisessa.
Tutkijat saivat kuitenkin viitteitä siitä, että alle kolmen päivän säilytys jääkaapissa ei tekisi tomaattien maulle hallaa. Jos siis haluat säilyttää tomaatit jääkaapissa, ole tarkkana, etteivät ne ole kylmässä yli kolmea päivää.
1:30
Lähde: FoxNews