Tämä vesimeloni-gazpacho on täydellinen kesäherkku: raikasta, kevyttä ja maistuvaa!
Jos pidät espanjalaisesta gazpacho-keitosta, kokeile tätä herkullista versiota. Tomaattien sijaan reseptissä hyödynnetään vesimelonia. Lopputulos on taivaallisen hyvä! Vesimelonin makupareina keitossa on valkoviiniä, kurkkua ja keltaista paprikaa.
Voit nauttia gazpachon hyvin soseutettuna tai jättää keittoon sattumia. Vesimeloni-gazpacho koristellaan tuoreilla yrteillä ja ripauksella chilijauhetta. Gazpachoon sopivat esimerkiksi tuore minttu tai basilika.
Helppo vesimeloni-gazpacho
Puolikas pieni vesimeloni
2 keltaista paprikaa
puolikas kurkku
1 punasipuli
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
400-500 ml kasvislientä
1 dl valkoviiniä
Chilijauhetta
Poista vesimelonista siemenet ja kuori. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi.
Pese paprikat, puolita ne ja poista siemenet ja valkoinen sisäosa. Leikkaa ¼ paprikasta pitkiksi suikaleiksi. Pilko loppupaprika noin 1cm kuutioiksi.
Kuori ja kuutioi kurkku.
Kuori ja puolita sipuli. Kuutioi hienoiksi.
Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja lisää joukkoon kasvisliemi.
Lisää valkoviini ja mausta pippurilla ja chilijauheella. Anna keiton tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
Tarjoile basilikalla ja paprikasuikaleilla koristeltuna.
Lähde: Fine Dining Lovers
***
4:40